Brnabić učestvovala na Kongresu EPP u Bukureštu: Premijerka imala niz važnih sastanaka

06.03.2024

19:02

0

Kongres EPP okupio je više od 2.000 učesnika uključujući zvaničnike EU, šefove država i predstavnike evropskih narodnih partija

Brnabić učestvovala na Kongresu EPP u Bukureštu: Premijerka imala niz važnih sastanaka
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestovala je danas na Kongresu Evropske narodne partije (EPP) u Bukureštu gde je održala više važnih sastanaka.

Uoči početka Kongresa EPP, premijerka Srbije imala je srdačan susret sa predsednicom Evropske Komisije Ursulom fon der Lajen.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković
 

Na marginama Kongresa, Brnabić se sastala sa predsednikom Senata Rumunije i predsednikom Nacionalno-liberalne partije (PNL) Nikolaem Jonelom Ćukom, koji je jedan od domaćina ovogodišnjeg Kongresa, poslanikom nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Tilanom Kubanom i liderom makedonske VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskim.

Brnabić je sa njima razgovarala o mogućoj saradnji u okviru EPP.

Premijerka će imati sastanak večeras i sa predsednikom Rumunije Klausom Jahanisom. Brnabić boravi i sutra na Kongresu EPP, gde će takođe imati sastanke na marginama sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisem i predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom.

Kongres EPP okupio je više od 2.000 učesnika uključujući zvaničnike EU, šefove država i predstavnike evropskih narodnih partija, ali članove stranaka koje su deo političke porodice EPP.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike