Novi sjaj Beograda: Šapić obišao novi kružni tok u Ulici Vladimira Popovića - "Do juna proširenje sve tri trake, nova parking-mesta" (VIDEO)

06.03.2024

13:00

0

Autor: Milica Mališ

On je objasnio važnost ovog kružnog toka, kako u ovom trenutku, tako i u periodu ispred nas u odnosu na projekte koji se planiraju u Beogradu

Novi sjaj Beograda: Šapić obišao novi kružni tok u Ulici Vladimira Popovića - "Do juna proširenje sve tri trake, nova parking-mesta" (VIDEO)
Šapić na kružnom toku na kraju Bulevara Zorana Đinđića - Copyright 24sedam/Tanjug/BeoInfo/Miodrag Todorović

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je radove na produžetku Bulevara Zorana Đinđića i spajanju sa kružnim tokom u ulici Vladimira Popovića. 

Šapić je istakao koliko je srećan što je ova deonica konačno privedena kraju jer je trebalo da bude urađena odavno.

On je objasnio važnost ovog kružnog toka, kako u ovom trenutku, tako i u periodu ispred nas u odnosu na projekte koji se planiraju u Beogradu.

- Skroz do Antifašističke borbe urađeno je proširenje Bulevara Zorana Đinđića, urađen je novi parking i radovi su se nastavili i ka Bulevaru umetnosti.

Foto: 24sedam/ Milica Mališ
 

Šapić je rekao da se do juna meseca očekuje proširenje sve tri trake do Bulevara umetnosti.

Dalje će se nastaviti radovi i ka Tošinom bunaru, jer, kako naglašava, važno je da se rastereti Bulevar Mihajla Pupina, a Bulevar Zorana Đinđića bude daleko prohodniji.

Pored proširenja Tošinog bunara, planiraju se i nova parking mesta na Novom Beogradu.

- Ništa od onoga što smo obišli u proteklih par meseci ne stoji, niti je u stanju u kom je bilo kad smo ga obilaziti - istakao je Šapić.

Foto: 24sedam/ Milica Mališ
 

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda govorio je o važnosti ovog kružnog toka, naglasivši da će uz pomoć ulice Vladimira Popovića moći da se uključi i na auto-put Miloš Veliki, preko velike raskrsnice u ulici Jurija Gagarina.

- To će možda biti najfrekventniji bulevar, uz Omladinskih brigada - rekao je Šapić.

Ulica Vladimira popovića biće jedna od najfrekventnijih jer će krioz dva kružna toka voditi do novog mosta, pa u tunel koji je u planu.

24sedam/Goran Sivački
 

- Uspeli smo da skratimo metodologiju izgradnje tog tunela za duplo u odnosu na ono što je planirano.

Rekao je i da postoji velika verovatnoća da se već u maju, ili krajem aprila, počne sa radovima na drugoj strani reke, u Bulevaru Despota Stefana.

- Ovaj kružni tok skupljaće sav saobraćaj sa Novog Beograda, sa jednog kraja na drugi i razvozi dalje na novi savski most i tunel. Odavde do leve obale Dunava će vam trebati nekoliko minuta, a Karaburma, Višnjička banja, Višnjica biće nikad bliže ovom delu grada.

Šapić je posebno istakao da nijedno proširenje ulica na Novom Beogradu neće ići nauštrb parking mesta.

Od najavljenih osam parkinga, počeo je da se radi peti, rekao je Šapić.

Podsetimo, uređenje ovog dela počelo je u maju prošle godine, kada je počelo skidanje dotadašnjeg parkinga. Tada je popularni "sadiša" izvadio brojne sadnice koje su se tu nalazile, kako bi bile sačuvane i posađene na nekoj drugoj lokaciji u gradu.

Potom je krenulo trasiranje ulice, koja prolazi pored hotela "Kraun plaza" i koja će imati tri trake po smeru. Radovi su stigli do same završnice, pošto je kružni tok asfaltiran i obeležen, a ostalo je još da se zasadi zelenilo. Ulica je takođe urađena, trotoari su asfaltirani, a biće postavljena i autobuska stajališta. Tu je i nova rasveta, koja je urađena po svim standardima.

24sedam/Goran Sivački
 

Rok za završetak posla bio je šest meseci, ali je on produžen jer se naišlo na probleme sa toplovodom, koji je morao da bude izmešten.

- Čekali smo dugo povezivanje sa "Srbija gasom", a paralelno je rađena i vodovodna infrastruktura, rasveta...

 

Produžetak Bulevara deo je velikog putnog čvorišta nazvanog "mali metro", koji će se u narednom periodu graditi oko Novog savskog mosta i Ušća. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike