"Za desetak dana izlazimo sa predlogom za mandatara": Vučević - u Vladi će biti aktuelnih, ali i novih ministara

05.03.2024

16:41

0

Okosnica vlade, prema njegovim rečima, treba da bude program "Skok u budućnost - Srbija 2027"

"Za desetak dana izlazimo sa predlogom za mandatara": Vučević - u Vladi će biti aktuelnih, ali i novih ministara
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da će lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za desetak dana obavestiti predsednika i javnost o predlogu za mandatara.

- Onda po dobijanju mandata, odnosno po određivanju mandatara od strane predsednika Republike, videćemo sastav nove vlade. Ona će biti svakako jedna sinergija i politike i struke, svega onoga što mora da čini izvršnu vlast i što može da donese konkretne rezultate na sprovođenju politike s kojom smo se kandidovali i pobedili - rekao je Vučević za Tanjug.

Okosnica vlade, prema njegovim rečima, treba da bude program "Skok u budućnost - Srbija 2027", dodajući da su i personalna rešenja uslovljena tim programom.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Ne želim da simplifikujem taj proces, jasno mi je da su medijski najatraktivnija kadrovska rešenja, ali ako ne postavimo stvari na pravo mesto, neće biti rezultata - dodao je on. 

Kako kaže, važno je da tim bude kompaktan i da se unese nova energija.

- Vlada će imati ljude koji su bili u vladi, neki od njih, a imaće i te kako ministre koji nisu danas ministri - naveo je Vučević.

Na pitanje šta će biti presudno i za odabir ministara, Vučević je rekao da tim mogu da čine oni koji mogu da donesu novu energiju i odvažnost da realizuje sve ono što treba da se uradi do 2027. godine.

- Ako ja smem da dodam i ko je čvrsto patriotski nastrojen i ko gleda isključivo interese Srbije - poručio je Vučević.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Kaže da je to, po njemu, prioritet, dodajući da je loše za Srbiju i njene građane to kada neko više vodi računa o nekim drugim zemljama ili organizacijama nego o svojoj državi, da bi se dopao nekome spolja.

- Nažalost, imamo toga u političkom životu, pa i u Srbiji. Nažalost, neki ljudi koji dobiju veliku šansu misle da treba da se dodvoravaju nekim drugim državama, a ne da vode računa o državnom i narodnom interesu - rekao je Vučević.

Vučević je ocenio da je vlada, sada u tehničkom mandatu, dobro radila svoj posao i da je Ana Brnabić bila sjajan premijer u tri mandata, u gotovo sedam godina, i da je ostvarila sa svojim timom ozbiljne rezultate.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike