Premijerka raskrinkala licemerje opozicije: Brnabić dala interesantan predlog kako bi zapravo trebalo da se zove Đilasova lista

03.03.2024

16:09

0

Oni nisu za demokratiju, oni su protiv Aleksandra Vučića i to je sve

Premijerka raskrinkala licemerje opozicije: Brnabić dala interesantan predlog kako bi zapravo trebalo da se zove Đilasova lista
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Srbije i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić ocenila je danas da opozicija time što traži da se iz imena liste "Srbija ne sme da stane" izbaci ime Aleksandra Vučića želi da ga diskvalifikuje "jer ne mogu da pobede nijednu listu koja nosi njegovo ime".

- Oni nisu za demokratiju, oni su protiv Aleksandra Vučića i to je sve. Ja mislim da bi bilo fer za sve građane Srbije, a posebno za Beograd koji ide na nove izbore da se njihova lista ujedinjene opozicije zove kako jeste - 'Nasiljem protiv Srbije - Šider Šenah i Rot', a da se naša liste zove imenom jednog Srbina, Aleksandra Vučića i to je osnovna razlika između naših lista - rekla je Brnabić.

Kako kaže, ne zna kako je to sad odjednom nedemokratski ono što radi čitav svet i što se radilo do sada i u Srbiji "kada su njihovi bili na vlasti".

- Nije to do demokratije. To je do toga da oni znaju kao što su rekli i u Briselu i u Strazburu da oni ne mogu da pobede nijednu listu kakva god ona bila i na kom god nivou to bilo u Srbiji ako ta lista nosi ime Aleksandar Vučić, pa onda ako ne možete da pobedite onda ga diskvalifikujete. Tako oni misle da radi demokratija - rekla je Brnabić.

Brnabić primećuje da je naziv liste izgleda najvažnija tema "bez obzira na demokratske principe, demokratske standarde, demokratske norme, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu", uključujući i zemlje kao što je Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Sjedinjene Američke Države, gde je, kako kaže, svuda dozvoljeno da predsednik Republike pozajmi svoje ime listi kojoj želi da podrži. Ona je podsetila da je bivši predsednik Boris Tadić takođe pozajmio svoje ime Demokratskoj stranci na izborima na svim nivoima.

- I to tada nije predstavljalo problem ni za nevladine organizacije, organizacije civilnog društva, kao što su Građanske inicijative, Proglasi...", rekla je Brnabić. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike