Đurđev: Raspisivanje poternice za šiptarskim specijalcem je potvrda srpsko-ruskih bratskih veza!

02.03.2024

15:23

0

Ovaj potez Rusije je odgovor svima koji su posumnjali u njihove dobre odnose sa Srbijom

Đurđev: Raspisivanje poternice za šiptarskim specijalcem je potvrda srpsko-ruskih bratskih veza!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

- Najnoviji potez Rusije, to što je raspisala interpolovu poternicu za načelnikom Specijalne operativne jedinice tzv. kosovske policije Besartom Ahmetijem, nam dosta govori o njenom stavu koji ima prema tzv. Кosovu - rekao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Rusija je raspisala poternicu za ovim teroristom zbog nedavnih događaja u Banjskoj kada su ubijane srpske patriote. Ovaj čin Rusije treba posmatrati kao još jedan potez u nizu poteza kojim se dokazuje njena privrženost Srbiji. Rusija zna sa kakvim teroristima se suočavaju Srbi iz naše južne pokrajine, a još bolje zna kako treba rešavati pitanje terorizma - dodao je on.

Kako kaže, ovaj potez Rusije je odgovor svima koji su posumnjali u dobre odnose Srbije i Rusije.

- Ovaj potez Rusije je odgovor u prvom licu svima onima koji su ikada posumnjali u srpsko-ruske bratske veze, koji su pitali, bilo iz neznanje ili iz malicioznosti, „Кada je to nama Rusija pomogla?“ Nas Rusija vidi kao saveznika, kao partnera, naši odnosi su bratski i stariji su od mnogih država i nacija, stariji je i od terorističke države tzv. Кosova, ona je, i pored teške situacije u kojoj se nalazi, našla način da nam iskaže svoju privrženost - objasnio je Đurđev.

- Verujem da će u narednom periodu biti velikih promena, one će se svakako osetiti, ali sam siguran da će biti i vidljive golim okom – Rusija će se na karti prostirati u nešto većim granicama, vrlo lako može da se desi da će se graničiti sa Mađarskom na zapadu tako da će ona biti na svega 500 kilometara od Srbije. U takvoj konstelaciji postoji ozbiljna mogućnost da se Ahmeti, Кurti i ostali teroristi nađu iza rešetaka, a tzv. nezavisno Кosovo na smetlištu istorije - zaključio je on.

Bous video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike