Vučinić oštro reagovala: Novaković bi bio glavni junak bele knjige novosadskog kriminala!

02.03.2024

15:56

0

Novosađani znaju da im to obezbeđuje politika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke koju predvodi Miloš Vučević

Vučinić oštro reagovala: Novaković bi bio glavni junak bele knjige novosadskog kriminala!
Copyright Privatna arhiva

Član Izvršnog odbora Srpske Napredne stranke Dina Vučinić istakla je u saopštenju za javnost da Borislav Novaković pogrešno veruje da su zaboravljena njegova nedela i nada se da će narod poverovati u njegove laži o predsedniku države i predsedniku najsnažnije stranke u Srbiji. Sapštenje prenosimo u celosti:

Кad bi se pravila bela knjiga novosadskog kriminala, bez imalo sumnje njen glavni junak bio bi propali političar i osvedočeni višestruki prestupnik i povratnik u činjenju krivičnih dela Borislav Novaković. Taj i takav Novaković, koji je do guše ogrezao u kiminal, bez imalo stida napada porodicu Aleksandra Vučića, i predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića. Novaković pogrešno veruje da su zaboravljena njegova nedela, i nada se da će narod poverovati u njegove laži o predsedniku države i predsedniku najsnažnije stranke u Srbiji.

Ali, neće mu poći za rukom. Građani znaju da je sve što Novaković kaže gomila bestidnih laži i prevara. Narod zna da je sve što je Novaković u politici izveo, uradio na prevaru. Počeo je tako što je prevarantskom rukom, dugom 506 kilometara, glasao za Zakon o radu, iako se u tom trenutku nalazio u Solunu. Nastavio je tako što je kao predsednik Skupštine grada, zajedno sa ostalim odbornicima Demokratske stranke, kojoj je tada pripadao, zvanično izglasao odluku da su mafijaške licitacije uz pomoć pištolja legalne i legitimne. O tome postoje stenogrami u Skupštini grada.

Svoj kriminalni vrhunac dostigao je kad je ukrao 4,5 miliona evra od građana Novog Sada na gradnji Bulevara Evrope. Zatvorske kazne se oslobodio ne tako što je dokazao da nije kriv, već se pozvao na pravni institut da je za isto delo već osuđen u prekršajnom postupku. Taj modus operandi bio je izum kriminalnog klana kom je Novaković tada pripadao. Prijavljivali su sebe za prekršaje da ne bi mogli krivično da odgovaraju. Dokaz njegove pokvarenosti i kriminalnog uma jeste činjenica da je čak osam puta prekršajno kažnjavan zbog nameštanja tendera.  

Кriminalom se bavio i kada je godinama primao platu iako godinama nije dolazio na posao. Кriminalom se bavio i kad je fizički nasrnuo na policiju u Vrbasu. Кriminalom se bavio i kad je sa svojim sinom razbijao prostorije Srpske napredne stranke u Novom Sadu. U njegovo vreme Novim Sadom su harali klanovi. "Veternički". "Zemunski". Otmice, iznude, ubistva, ulična razbojništva bila su svakodnevna pojava.

Osvedočeni kradljivac narodnih para, koji je na prevaru izbegao pravdu, uzalud se služi lažima. Građani znaju istinu. Znaju ko je Novi Sad i Srbiju bio doveo do prosjačkog štapa a ko je Srbiju i Novi Sad spasao iz ruku kriminalne hobotnice kojoj je Novaković pripadao.

Novosađani znaju da im se u Vučićevo vreme prosečna plata povećala sa 400 na 950 evra. Novosađani znaju da će 2027. imati prosečnu platu veću od 1.400 evra. Novosađani znaju da im to obezbeđuje politika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke koju predvodi Miloš Vučević. Novosađani ne glasaju i neće glasati za lažove poput Novakovića već za svoj "Skok u budućnost" sa Srpskom naprednom strankom

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike