Aleksandar Đurđev: Napadi na crkvu na Limanu pokazuju da se iza ekologije najčešće kriju preobučeni komunisti

01.03.2024

12:01

0

Predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev, oglasio se povodom sramne kampanje protiv izgradnje nove crkve na Limanu

Aleksandar Đurđev: Napadi na crkvu na Limanu pokazuju da se iza ekologije najčešće kriju preobučeni komunisti
Novi Sad - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev oglasio se povodom sramne kampanje protiv izgradnje nove crkve na Limanu.

- Novosadski ekstremisti zeleno-leve provinijencije su se ujedinili u svojoj netrpeljivosti prema svetinjama. Oni svoju tobožnju brigu o zelenilu inače koriste kao paravan kada, baš poput nekakvih reketaša, nastupaju protiv javnog interesa, međutim sada su podigli svoju lestvicu i ujedinili se u napadima na planiranu izgradnju pravoslavne crkve.- rekao je Đurđev.

- To nisu nikakvi ekolozi niti o ekologiji išta znaju, ekologiju koriste samo da prirkiju činjenicu da se radi isključivo o političkim grupacijama kojima dolazak na vlast predstavlja jedini i apsolutni cilj. Već duže vreme raznorazne inicijative i pokreti pokušavaju da na sve moguće načine zaustave ekonomski razvoj Novog Sada. Putem pritisaka i sabotaža, a pod plaštom brige o ekologiji, sve uz aktivnu podršku stranih agencija, i dan-danas pokušavajau da osujete ekonomski uspon Novog Sada. – kaže Đurđev. 

Tv Pink Printscreen
 

- Interesantno je da u ovom slučaju vidimo kako se zelena agenda koristi protiv pravoslane crkve. Ovaj događaj je samo još jedan argument u nizu koji nam potvrđuje to da se iza priče o zelenilu najčešće kriju preobučeni komunisti. Oni koji sa ekologijom nemaju veze, čije ideje nemaju nekakvo ozbiljnije uporište, ali služeći se ozbiljnom infrastrukturom tajkunskih medija, u nedostatku ozbiljnog plana i programa, su krenuli u smeru fanatizma. Jasno je da ova radikalizacija ima za cilj mobilizaciju javnog mnjenja u cilju političke akcije, međutim narod ih je prozreo, tako da im je uzaludno sve što pokušavaju, a ovaj udar na crkvu u zemlji gde većina stanovništva pripada pravoslavnoj crkvi je samo još jedan gaf u nizu – izjavio je Đurđev.

- I za kraj, sada kada se bliže izbori u Novom Sadu, zanima me da li će se monarhisti iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije, koji su se, sudeći po tome što su se pridružili levo-liberalnoj kampanji protiv Vučevića, već svrstali na stranu neokomunista pridružiti najavljenom skupu građana koji se protive izgradnji crkve na Limanu? – upitao je Đurđev. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike