Brnabić postavila Kurtija na mesto: U govoru prizivao raspad Srbije na više delova, pa dobio brutalan odgovor koji ga je izbacio iz takta!

26.02.2024

13:53

0

Reakcija Ane Brnabić na ove sramotne ispade je potpuno izbacila Kurtija iz takta

Brnabić postavila Kurtija na mesto: U govoru prizivao raspad Srbije na više delova, pa dobio brutalan odgovor koji ga je izbacio iz takta!
Ana Brnabić i Aljbin Kurti - Copyright Tanjug/Peđa Vučković/Dopisništvo KIM

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas premijeru tzv. Kosova, Aljbinu Kurtiju i postavila ga na mesto, tokom rasprave  u Londonu i poručila mu je da živi u ozbiljnoj zabludi.

U glavnom gradu Velike Britanije se održava samit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) posvećen Zapadnom Balkanu, a koji ima za cilj privlačenje stranih investicija u ovom regionu. 

Brnabićeva je tokom odgovaranja na pitanja publike teritoriju Kosova i Metohije nazvala onako kako i priliči - Kosovo i Metohija, što je iznerviralo Aljbina Kurtija. On je potpuno izgubio živce, jedva je čekao da dobije reč, da bi mogao da lupi gomilu gluposti. Ipak, verovatno se kasnije pokajao što je tražio reč i dobio duel u kom je potučen do nogu! 

Kurti je rekao kako je takozvano Kosovo ,,republika'', pa je počeo da nabraja koliko zemalja Evropske unije i NATO priznaje lažnu državu, a znamo da ih ne priznaju sve. Pet zemalja EU, od kojih su četiri i u NATO ne priznaju niti će ikada priznati lažnu državu, što potvrđuje to da Kurtijeva teza da su oni nekakva država nema nikakvog utemeljenja. 

Tokom Kurtijevog nabrajanja Brnabićeva je odmah reagovala i predočila publci da Kurti ne govori istinu što se tiče broja zemalja koje priznaju južnu srpsku pokrajinu kao državu. Nakon toga se Kurti potpuno pogubio. 

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković
 

- Ovde je rečeno da smo mi Kosovo i Metohija. Onda bih ja vama oduzeo mnogo vremena, pošto bih Srbiju morao da nazovem Srbija i Vojvodina i Sandžak i Bujanovac i Timok - rekao je razulareni Kurti.

Reakcija Ane Brnabić na ove sramotne ispade je potpuno izbacila Kurtija iz takta: 

- Neko nam je ovde ozbiljno u zabludi - poručila mu je srpska premijerka.

Nakon toga, moderatori su nastavili dalje sa pitanjima publike, pošto je raspoloženje Kurtija govorilo da bi verbalna rasprava mogla da eskalira ukoliko bi se nastavila.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike