Kurti podvio rep i sam priznao istinu: Vučić je alarmirao međunarodnu zajednicu, od tada vrše pritisak na mene!

25.02.2024

08:30

0

Od kada se Kurti nalazi na čelu privremenih prištinskih institucija, desio se rekordan broj napada na Srbe

Kurti podvio rep i sam priznao istinu: Vučić je alarmirao međunarodnu zajednicu, od tada vrše pritisak na mene!
Copyright Profimedia

Lažni premijer Aljbin Kurti kaže da nije bio upoznat da će tzv. Centralna banka Kosova doneti Uredbu u vezi sa zabranom dinara i da je pritisak na njega počeo nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić alarmirao međunarodnu zajednicu da će takva odluka biti katastrofalna za Srbe na Kosovu i Metohiji.

- (Tzv.) Centralna banka je 28. decembra prošle godine donela ovu odluku. Nisam imao pojma o ovoj odluci niti o izradi ovog pravilnika. Sve je teklo u najboljem redu i bez problema i sredinom januara, neposredno nakon priprema, predsednik Srbije Vučić je upozorio region i Evropu da će se od 1. februara, kada dinar bude ukinut, desiti katastrofa. A onda je počeo pritisak na mene. Ne isključujemo dinar, na Kosovu možete imati dinare ali sredstvo plaćanja je evro jer po (tzv.) Ustavu može biti samo jedna valuta u opticaju - rekao je Kurti, između ostalog, u intervjuu koji je vođen tokom njegovog boravka u Minhenu na Konferenciji o bezbednosti.

Paradoksalno, Kurti je dodao da tzv. vlada želi da pomogne Srbima i da im je, od proglašenja takozvane nezavisnosti, vlada na čijem je on čelu najviše pomogla.

Podsetimo, od kada se Kurti nalazi na čelu privremenih prištinskih institucija, desio se rekordan broj napada na Srbe, a jednostranom odlukom Prištine o ukidanju dinara  ugrožena im je egzistencija jer veliki broj srpskih građana na KiM ne mogu da podignu svoj novac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike