Vulin: Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad lepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku!

25.02.2024

20:54

0

Autor: 24sedam

Ne znam na koje se to evropske vrednosti Hrvatska poziva - zapitao se Vulin

Vulin: Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad lepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku!
Aleksandar Vulin - Copyright Tanjug

Doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagovao je na to što je Hrvatska odbila protestnu notu Srbije uz sramno saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske u kome se Srbija poziva da uvede sankcije Rusiji i time se svrsta na pravu stranu istorije.

- Ne znam na koje se to evropske vrednosti  Hrvatska poziva, dok pokušava da Srbiju izjednači sa sobom i svede je na nivo poslušne kolonije, ali znam da zdrav razum ne dozvoljava da se Srbiji prebacuje rušenje međunarodnog poretka. Ipak, pristajem da prihvatim da je Hrvatska u pravu i da je na pravoj strani istorije, samo ako nam pokažu kada su Hrvati bili na pobedničkoj strani istorije i kada nam pokažu koji je grad lepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku - poručio je Vulin.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić-Radmana.

Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi" i dodao da "Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana''.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike