Nacionalno jedinstvo je temelj naše snage: Ministar Milićević pozvao uticajne Srbe da investiraju u Srbiju

25.02.2024

16:08

0

Ministar je učestvovao i na liturgiji u Hramu svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu

Nacionalno jedinstvo je temelj naše snage: Ministar Milićević pozvao uticajne Srbe da investiraju u Srbiju
Copyright Foto: Duško Vukajlović

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević govorio je danas na skupu Svesrpskog kulturnog kluba „Hamburg“, koji predvode ugledni Srbi iz Hamburga.

On je tom prilikom izjavio da je najvažnije da uvek znamo da smo jedan narod, bez obzira na to gde živimo jer je nacionalno jedinstvo temelj naše snage. Pozvao je Srbe koji žive u Nemačkoj da podrže široki narodni pokret za odbranu nacionalnih i državnih interesa, kao i za ekonomski razvoj Srbije.

-Nacionalno jedinstvo je temelj naše snage. Srbija i Srbi su uvek kroz istoriju bili jaki samo onoliko koliko su jedinstveni. Nažalost, često su različiti neprijatelji i okupatori uspevali da nas zavade, podele i da tako lakše vladaju nad nama. Kako su to radili kroz istoriju, tako pokušavaju i danas, rekao je on i dodao da je najvažnije da Srbi gde god živeli i kakve god ideološke razlike imali kao temeljnu vrednost jačaju narodno jedinstvo po pitanju ključnih državnih i nacionalnih interesa. 

-Kao što znate, Srbija i Republika Srpska danas se nalaze pred teškim iskušenjima i velikim pritiscima moćnika, rekao je ministar Milićević. 

On je naglasio da naš stradalni narod na Kosovu i Metohiji, koji trpi teror ravan aparthejdu, nema drugih prijatelja i uzdanica sem svojih sunarodnika Srba ma gde oni živeli. 

-Predsednik Republike Aleksandar Vučić je pokazao svu veličinu i snagu, iskazujući čvrstu nameru da Srbija ostane privržena dijalogu, kako ne bi bila unapred osuđena i napadnuta da odbija da učestvuje u traženju političkog rešenja za kosovsku krizu, istovremeno izražavajući čvrsto opredeljenje da zaštiti naš narod i naše nacionalne i državne interese, rekao je on i dodao da to nikako ne sme da bude borba samo jednog čoveka.  

 

 

Miličević je naglasio da je neophodno stvoriti što širi politički i narodni front za odbranu Srbije, ali i za njen ubrzani razvoj i prosperitet. 

-I kao što u tom frontu vidim sve nas koji živimo u Srbiji, verujem da je u njemu mesto i za sve vas, sve srpske patriote koji žive rasejani širom sveta, poručio je ministar Milićević. 

Naglasio je da su sloga i ljubav prema otadžbini najjače oružje uz pomoć koga može da izdrži sve pritiske i pobedimo svakog ko želi slabu i razorenu Srbiju, ko želi da progna Srbe sa Kosmeta, ili da nestane Republika Srpska. 

Ministar je pozvao uticajne Srbe iz dijaspore da u Nemačkoj šire istinu o našem narodu i našoj zemlji svakom svom nemačkom kolegi i prijatelju.

On je pozvao uticajne Srbe da investiraju u Srbiju, i naglasio da je Vlada Republike Srbije posvećena unapređenju saradnje s dijasporom i stvaranju povoljnog okvira za investicije. 

Milićević je učestvovao i na liturgiji u Hramu svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu kojoj je prisustvovalo više stotina pravoslavnih vernika. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike