Koriste svaku priliku za napad na Vučića! Georgievu smeta što je Vučić odgovorio na napad Grlić-Radmana?!

25.02.2024

12:54

0

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas protestnu notu Ambasadi Hrvatske

Koriste svaku priliku za napad na Vučića! Georgievu smeta što je Vučić odgovorio na napad Grlić-Radmana?!
Copyright Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je juče na brutalno mešanje hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlić-Radmana u unutrašnje stvari Srbije i uvrede koje je izrekao, a urednik vesti na tajkunskoj teleleviziji "Nova S" Slobodan Georgiev ocenio je u emisiji "Novi dan" da je reagovanje predsednika Srbije nakon izjave hrvatskog ministra "očekivano, jer se on sa Hrvatskom takmiči od kada je politički prohodao"?!

- Vučić je napravio diplomatski uspeh prema Amerikancima. Dakle, kada je pre dve godine ovde došao ambasador Kristofer Hil glavna priča je bila sankcije prema Rusiji. Da Srbija treba da se odvoji, kako to oni nazivaju, "malignog ruskog uticaja". Bila je priča da ćemo sačekati da prođu izbori, pa onda leto... I dve godine nakon toga, toga više nema. To ne pomene Ursula fon der Lajen, ne pomene Blinken, već to pomene ministar u Hrvatskoj i Vučić na to reaguje. On reaguje što se pominje ta tema i što dolazi iz Hrvatske. To je večita njegova frustracija. Hrvatska je njegova meta. Sa Hrvatskom se takmiči od kada je politički "prohodao", rekao je Georgiev.

Inače Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić-Radmana.

-Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana izrečenih 24. februara na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, upućenih protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srbije u celini, saopštilo je MSP Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike