Nikada nisam bio ničiji sluga, ni potrčko, za njega se to ne može reći: Predsednik Vučić oštro odgovorio hrvatskom ministru!

24.02.2024

22:13

0

Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga

Nikada nisam bio ničiji sluga, ni potrčko, za njega se to ne može reći: Predsednik Vučić oštro odgovorio hrvatskom ministru!
Copyright FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na izjavu ministra spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana koju je večeras dao tajkunskoj televiziji N1 u kojoj proziva srpskog predsednika.

- Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno... - izjavio je predsednik Vučić.

 

 

Predsednik Srbije reagovao je na izjavu hrvatskog ministra koji je u razgovoru za tajkunsku TV N1 rekao kako su građani Srbije jedno, a Aleksandar Vučić drugo.

- Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojoj će stolici deseti, neudobno je sedeti na dve stolice. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana - rekao je Grlić Radman.

Podsećamo, ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman pre par dana izjavio je da protestnu notu Srbije zbog spaljivanja lutke sa likom predsednika Aleksandra Vučića na karnevalu u Kaštel Starom kod Splita, "treba ignorisati".

 

 

On je, kako je prenela hrvatska agencija Hina, naglasio da su karnevali i spaljivanje karnevalske lutke deo običaja i tradicije u Hrvatskoj i da nemaju veze sa državnim institucijama.

- Tu se nema šta odgovoriti. To treba ignorisati. Videću uopšte šta piše u toj noti - rekao je Grlić Radman novinarima u Zagrebu 15. februara.

Komentarišući ovaj slučaj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio:

- Kada znamo da su spaljivali kuće i crkvu, šta fali da pale lutku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike