Raspao se Nestorovićev pokret: Rat saopštenjima dve frakcije potvrdio žestoke nesuglasice!

21.02.2024

17:01

0

Nakon saopštenja iz Pokreta, usledilo je novo saopštenje kojim su Nestorović i Pavić potvrdili nesuglasice unutar Pokreta koje su dovele do raspada

Raspao se Nestorovićev pokret: Rat saopštenjima dve frakcije potvrdio žestoke nesuglasice!
Branimir Nestorović - Copyright TV Prva printscreen

Pokret "MI - Glas iz naroda" koji je predvodio dr Branimir Nestorović definitivno se raspao, a sve je potvrđeno saopštenjima koje su izdali, najpre iz tog Pokreta, nakon čega je usledio i Nestorovićev odgovor. 

Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić juče su napustili Pokret "Mi -Glas iz naroda", navedeno je u saopštenju ovog pokreta objavljenom na njihovom sajtu.

Kako se navodi, "u senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača dr Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača".

- Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret, a za njim i Aleksandar Pavić - navodi se.

Pokret, međutim, nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević, 

Prema tome, u radu Pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju.

- Drugim rečima, pokušaj razbijanja Pokreta nije uspeo i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta, stoji u saopštenju pokreta.

Ovim povodom, sutra, 22.02.24. u 13 časova u Medija Centru (Terazije 3) biće održana konferencija za štampu Pokreta MI. 

Nakon saopštenja iz Pokreta, usledilo je novo saopštenje kojim su Nestorović i Pavić potvrdili nesuglasice unutar Pokreta koje su dovele do raspada. 

Reagovao i Nestorović - oglasio se saopštenjem 

Tanjug/Rade Prelić
 

- Naime, tačno je da su prof. dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili sastanak osnivača Udruženja građana MI – GLAS IZ NARODA održan u utorak 20.2.2024. Međutim tom napuštanju su prethodila izuzetno neprijatna i neprihvatljiva dešavanja koja su dovela do tog raspleta - navodi se u saopštenju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike