Đilasov ideolog skrenuo s uma: Teodorović hoće DOŽIVOTNO da zabrani Srbima iz Republike Srpske ulazak u Srbiju! (FOTO)

21.02.2024

14:28

0

Gostujući u jutarnjem programu na tajkunskoj televiziji, Teodorović je, verovali ili ne, zatražio doživotnu zabranu ulaska Srbima iz Republike Srpske u svoju Maticu

Đilasov ideolog skrenuo s uma: Teodorović hoće DOŽIVOTNO da zabrani Srbima iz Republike Srpske ulazak u Srbiju! (FOTO)
Ilustracija - Copyright ATAImages/ A.A./Printscreen

Nastavlja se kampanja NATO opozicije u Srbiji protiv Srba iz Republike Srpske. Ideolog Đilasovog Proglasa i dezerter i prebeg u vreme NATO agresije, Dušan Teodorović sada je predložio da se prekodrinskoj srpskoj braći zabrani doživotno ulazak u Srbiju!

Razočarani izbornim debaklom u decembru i porazom na svim nivoima, uključujući i Beograd za koji su tvrdili da u njemu ,,sigurno pobeđuju'', uzrok sopstvenog fijaska su umesto u sebi videli u sunarodnicima preko Drine. 

Najpre su izmislili priču o 40 hiljada fantomskih glasača iz Republike Srpske, ali kada je ta laž raskrinkana, suočeni sa činjenicama umanjili su brojku, ali su nastavili da lažu kako su fantomski glasači iz Republike Srpske odneli prevagu na beogradskim izborima. 

Sada su otišli korak dalje. Pre trideset godina smo imali neslavnu epizodu kada je Srbija uvela usred rata sankcije Republici Srpskoj i kada smo imali sramnu granicu i blokadu na Drini, ali Đilasov Teodorović sada predlaže i drastičnije mere. 

Printscreen
 

Gostujući u jutarnjem programu na tajkunskoj televiziji, Teodorović je, verovali ili ne, zatražio doživotnu zabranu ulaska Srbima iz Republike Srpske u svoju Maticu.

- Teodorović je podsetio i na dešavanja u Areni i ocenio da bi građanima BiH koji su dolazili tu da glasaju trebalo da bude zabranjen ulazak u zemlju doživotno - prenela je N1.

Ovo nije prvi put da Teodorović iznosi stavove protiv svoje zemlje i naroda. Nedavno mu je zasmetala i veličanstvena proslava Dana državnosti i vatromet tim povodom: 

- Na Kolarčevom narodnom univerzitetu u Beogradu su izvodili pesmu "Sprem'te se sprem'te, četnici, silna će borba da bude..." Kakva borba? Protiv koga borba? Moje najdublje izvinjenje našoj braći Bošnjacima. No pasaran - napisao je Teodorović na Tviteru. 

Pred decembarske izbore podržao je prozapadnu opoziciju i iznosio stavove, koji se u najmanju ruku mogu okarakterisati kao izdajnički

- Samo pravi i iskren iskorak, koji podrazumeva prihvatanje realnosti na Kosovu, sankcije Rusiji, osudu zločina, EU, NATO mogu da promene Srbiju nabolje. Sve drugo su sitne političke kalkulacije, koje najčešće daju sitne rezultate i produžavaju agoniju. Pričaćemo još - napisao je Teodorović na Tviteru. 

 

 

Otpušten sa fakulteta, jer nije dolazio na posao, pa nezakonito vraćen na isti

Akademik Dušan Teodorović je kao  profesor Saobraćajnog fakulteta 1999. godine otpušten, jer danima nije dolazio na posao, ali je posle tri godine vraćen na radno mesto, i to mimo konkursa, a sve zahvaljujući Srbijanki Turajlić, otkrio je svojevremeno student Aleksandar Jakšić. 

Teodorović je dobio otkaz jer je pet dana zaredom boravio u Americi, a da odsustvo nije prijavio nadređenima. 

On je 31. maja 1999. dobio rešenje o prestanku radnog odnosa zbog izostajanja sa posla. Uvidom u evidenciju zaposlenih, akademik je izostao s posla više od pet dana uzastopno i dekan mu je dao otkaz. Akademik 2003. godine šalje zahtev za zasnivanje novog radnog odnosa, navodeći da je otpušten nezavisno od njegove volje. 

printscreen
 

Obzirom na tajming izostajanja sa posla i to da je profesor faktički pobegao sa svog radnog mesta u SAD u jeku NATO agresije na našu zemlju, možemo slobodno zaključiti da je Teodorović tada bio dezerter - prebeg. To što je sada uz NATO opoziciju, nije nikakvo iznenađenje, već samo kmontinuitet, jer ako je u ratnom stanju bio u(z)SAD umesto da bude uz svoju zemlju i narod pod agresijom, zašto ne bi bio na strani agresora i u mirnodopskim uslovima, kada se agresija odvija drugim sredstvima. 

Dezerter-prebeg u vreme NATO agresije, a žena mu bila član JUL-a?! 

Dok je Teodorović neko ko je bežao iz zemlje za vreme NATO agresije na našu zemlju i to u državu koja je imala ključnu ulogu u toj agresiji, njegova supruga, Ljiljana Mijatović, poznata i po potpisivanju kontroverznih peticija podrške kolegama optuženim za korupciju, bila je ni manje ni više nego član Jugoslovenske levice (JUL) , partije Mirjane Marković, supruge Slobodana Miloševića. Te informacije je javnosti predočio svojevremeno, niko drugi do , opozicioni Sergej Trifunović. Iako mu je profesor Teodorović zapretio tužbom za klevetu, nakon što ga je Trifunović razoružao određenim dokazima za svoje tvrdnje, Teodorović je samo ustuknuo i rekao da će ga blokirati! 

Ne znamo da li su se Teodorovići tako strateški podelili tokom devedesetih, pa u slučaju da koja god strana pobedi , budu na dobitku, ali znamo da je akademik Teodorović poslednji koji bi imao pravo da nam deli lekcije o moralu i demokratiji. 

Kao što vidimo Teodorovićeva antisrpska NATO politika traje u kontinuitetu, decenihjama. Sada je otišao najdalje sa svojim sumanutim idejama. Srećom, one ovde nikada neće zaživeti i biti realizovane, a jedino što će ostati doživotno su Teodorovićeva glupost i mržnja prema sopstvenom narodu. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike