NATO lista i to čista: Dezerter-prebeg za vreme NATO agresije doskoro bio za bojkot, a sada ide na izbore! (FOTO)

16.11.2023

20:05

0

Znači da se zalažu za priznanje tzv. Kosova, da Srbija postane NATO kolonija, koja treba da se odrekne sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, celovitosti, Srba u regionu i Republike Srpske i još na kraju da prizna da je genocidna

NATO lista i to čista: Dezerter-prebeg za vreme NATO agresije doskoro bio za bojkot, a sada ide na izbore! (FOTO)
Ilustracija - Copyright ATAImages/Antonio Ahel Profimedia

Neće Đilasova lista biti jedina NATO lista na predstojećim izborima. NATO kolona će 17. decembra biti podeljena na nekoliko lista, a nema sumnje da bi se sve one udružile ukoliko bi prešle cenzus, protiv Aleksandra Vučića i bilo kakve politike koja zagovara suverenu Srbiju. 

Jedna od tih NATO lista biće i "Srbija na Zapadu – To struka traži", koju čine Nova D2SP, LIBDEM, GDF i GLAS. Listu malo poznatih partija podržali su i predstavnici tzv. druge Srbije poput Filipa Davida, Milivoja Bešlina, Žarka Koraća, Milojka Pantića, Svetislava Basare  kao i  akademici, Dušan Teodorović i Velimir Radmilović. 

Bojkotuje izbore, osim kad on učestvuje na njima

Interesantno da se podrškom ovoj listi akademik Teodorović sudario sam sa sobom u mišljenjima, obzirom da je do skoro bio izraziti bojkotaš izbora i apsolutni protivnik glasanja. Ili je možda razlog što je prelomio u mozgu to što akademik smatra da na izbore ne treba izlaziti, niti ih priznavati, osim ukoliko i on sam ne trči izbornu trku. 

Teodorović je nekada konstantno tvitovao da se mora napraviti pokret "čiji će jedini zadatak da bude bojkotovanje". Sada mu je  od bojkota važnije, kako kažu on i njegovi kompanjoni, da Srbija hitno potrči ka Zapadu.

Ova koalicija zagovara "punu normalizaciju odnosa sa Kosovom, prihvatanje Šolc-Makron plana i ulazak Srbije u NATO". To u prevodu znači da se zalažu za priznanje tzv. Kosova, da Srbija postane NATO kolonija, koja treba da se odrekne sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, celovitosti, Srba u regionu i Republike Srpske i još na kraju da prizna i da je genocidna. 

Želja im je da Srbija bude NATO kolonija i servis imperijalne Amerike

Vojska bi joj, iz vizure Teodorovića i ekipe, bila potrebna samo toliko da bude najamnička i ukoliko bi  ikada ratovala to ne bi bilo zarad Srbije, nego zarad imperijalnih interesa Amerike i NATO - a na udaljenim krajevima sveta. 

Ova NATO koalicija se zalaže i za zabranu svojih političkih protivnika i najavili su kroz reči svog Milojka Pantića da će ,, zabraniti političko delovanje SNS, SPS, SRS i Jedinstvene Srbije.'' Demokratski, nema šta i baš u skladu sa vrednostima za koje se deklarativno zalažu! 

 

 

Da se ova NATO koalicija zalaže i za uvođenje sankcija Rusiji, mogli smo naslutiti, ali Dušan Teodorović nam je to potvrdio i crno na belo, napisavši sledeće: 

- Najiskrenije mislim da je jedini mogući put za Srbiju - put na zapad. Ovo podrazumeva: 

: 1. Potpisivanje francusko-nemačkog predloga za Kosovo

2. Ulazak Srbije u NATO i EU

3. Uvođenje sankcija Rusiji

4. Razvoj dobrosusedskih odnosa -  smatra Teodorović. 

Šta prihvatanje francusko-nemačkog plana, koji Srbija nije prihvatila ni potpisala, već o njemu i dalje samo pregovara, znači za Srbiju, najbolje nam je pojasnila Ursula Fon Der Lajen, rekavši ono što smo nekako i bez njenog istupa znali, da je to de fakto priznanje tzv. Kosova. Što se tiče dobrosusedskih odnosa, Teodorović i ekipa to tumače kao uspostavljanje dobrosusedskih odnosa i sa tzv. Kosovom, kao da je  u pitanju država, a takođe i ćutanje na sve pritiske i sve loše što se Srbima dešava u regionu, samo zarad ,,dobrosusedskih odnosa''. Jer, dobrosusedski odnosi na Balkanu, često se tumače od strane Teodorovićevih idola tako da Srbi nemaju nikakva prava. 

Otpušten sa fakulteta, jer nije dolazio na posao, pa nezakonito vraćen na isti

Akademik Dušan Teodorović je kao  profesor Saobraćajnog fakulteta 1999. godine otpušten, jer danima nije dolazio na posao, ali je posle tri godine vraćen na radno mesto, i to mimo konkursa, a sve zahvaljujući Srbijanki Turajlić, otkrio je svojevremeno student Aleksandar Jakšić. 

Teodorović je dobio otkaz jer je pet dana zaredom boravio u Americi, a da odsustvo nije prijavio nadređenima. 

On je 31. maja 1999. dobio rešenje o prestanku radnog odnosa zbog izostajanja sa posla. Uvidom u evidenciju zaposlenih, akademik je izostao s posla više od pet dana uzastopno i dekan mu je dao otkaz. Akademik 2003. godine šalje zahtev za zasnivanje novog radnog odnosa, navodeći da je otpušten nezavisno od njegove volje. 

printscreen
 

Obzirom na tajming izostajanja sa posla i to da je profesor faktički pobegao sa svog radnog mesta u SAD u jeku NATO agresije na našu zemlju, možemo slobodno zaključiti da je Teodorović tada bio dezerter - prebeg. To što je sada uz NATO listi na izborima, nije nikakvo iznenađenje, već samo kmontinuitet, jer ako je u ratnom stanju bio u(z)SAD umesto da bude uz svoju zemlju i narod pod agreisjom, zašto ne bi bio na strani agresora i u mirnodopskim uslovima, kada se agresija odvija drugim sredstvima. 

On dezerter-prebeg u vreme NATO agresije, a žena mu član JUL-a?! 

Dok je Teodorović neko ko je bežao iz zemlje za vreme NATO agresije na našu zemlju i to u državu koja je imala ključnu ulogu u toj agresiji, njegova supruga, Ljiljana Mijatović, poznata i po potpisivanju kontroverznih peticija podrške kolegama optuženim za korupciju, bila je ni manje ni više nego član Jugoslovenske levice (JUL) , partije Mirjane Marković, supruge Slobodana Miloševića. Te informacije je javnosti predočio svojevremeno, niko drugi do , opozicioni Sergej Trifunović. Iako mu je profesor Teodorović zapretio tužbom za klevetu, nakon što ga je Trifunović razoružao određenim dokazima za svoje tvrdnje, Teodorović je samo ustuknuo i rekao da će ga blokirati! 

Ne znamo da li su se Teodorovići tako strateški podelili tokom devedesetih, pa u slučaju da koja god strana pobedi , budu na dobitku, ali znamo da je akademik Teodorović poslednji koji bi imao pravo da nam deli lekcije o moralu i demokratiji. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike