Obraćanje predsednika u Nišu: Imamo mnogo da naučimo iz istorije, ali da ne zaboravimo da je najveća vrednost - sloboda

14.02.2024

15:42

0

Predsednik Srbije prisustvovao je prikazu naoružanja u Nišu

Obraćanje predsednika u Nišu: Imamo mnogo da naučimo iz istorije, ali da ne zaboravimo da je najveća vrednost - sloboda
Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

-Hoću da čestitam pre svega svima praznik. Ovde ste mogli da vidite neka od najmodernijih oruđa Vojske Srbije, da čestitam najveći državni i nacionalni praznik, da se zahvalim radnicima u fabrikama, da nastave da proizvode da čuvamo svoju zemlju, država će da čuva vojnu neutralnost, ali i da štiti nebo i čuva građane, imaćemo sposobnosti dovoljno za to, imaćemo dovoljno hrabrih srca. Imamo mnogo da naučimo iz istorije, ali da ne zaboravimo šta je najveća vrednost srpskog naroda u celini, a to je sloboda. Nju ne smemo da žrtvujemo i zato sam ponosni predsednik jer mogu da kažem da je Srbija slobodna, nezavisna i da sama donosi odluke, rekao je Vučić.

O formiranju Pokreta

Tanjug/Dimitrije Nikolić
 

Govoreći o formiranju Pokreta, on je istakao da treba ujediniti ljude bez obzira na različita mišljenja, smatrajući da je to najbolji način kao odgovor svima koji žele da ruše zemlju.

-O tome ću narednih dana više govoriti. Krajnje je vreme i najbolje vreme za formiranje širokog pokreta, nisu laka vremena, da ujedinimo ljude koji žele dobro Srbiji, to je moj pokušaj da nađemo najbolji odgovor... Što se tiče paljenja lutke, neko bi rekao da je žalosno to, a pravo da vam kažem nisam bio posebno nesrećan. Bio bih ljubomoran da je bio neko drugi, kada znam da su mi spaljivali kuće i crkvu, lutka je sitnica. Napisali su "tradicionla događanja" u hrvatskim medijima, sve što mogu da spaljuju su lutke. Siguran sam da je moj otac ponosan da im je najveći problem njegov sin... Da smo mi to ne daj Bože uradili nekome od njih, pola Evrope bi nam se nakačilo, nek spaljuju lutke, nek se igraju, poručio je predsednik.

Zabrana ulaska novca na KiM

Tanjug/Dimitrije Nikolić
 

Kada je reč o novoj Kurtijevoj zabrani da novac uđe na KiM, Vučić je istakao da ni do kakve suspenzije nije došlo.

-Oni su lagali svoje zapadne partnere, ne puštaju dinare da ulaze na KiM. U skladu sa tim ćemo na dnevnom nivou gledati da pomažemo našim ljudima. A videćemo kakva će reakcija biti onih koji su napravili prištinsku vlast i pomogli im da održe tu nakaradnu i kriminalnu vlast. A ljudi da znaju da ćemo naći rešenje, a oni su pokazali šta misle o Srbima. Još jednom pozdrav braći i sestrama na Kosovu i Metohiju, čestitam svima praznik Živela Srbija! rekao je na kraju Vučić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike