Bivši američki obaveštajac priznao: CIA stvorila UČK, ovako su radili na pravljenju lažnog genocida kako bi za to okrivili Srbiju (FOTO)

12.02.2024

20:05

0

CIA je stvorila svoju privatnu vojsku terorista OVK

Bivši američki obaveštajac priznao: CIA stvorila UČK, ovako su radili na pravljenju lažnog genocida kako bi za to okrivili Srbiju (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Penzionisani američki obaveštajac, Skot Riter, koji je izuzetno cenjen stručnjak u oblasti geopolitike i međunarodnih odnosa, kao i po pitanju obaveštajne tematike, oglasio se na platformi Iks, tvrdnjom da je CIA stvorila terorističku tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova (UČK).

CIA je stvorila svoju privatnu vojsku terorista, OVK, istakao je Riter.

- OVK i CIA su radile ruku pod ruku na stvaranju fikcije o "genocidu koji je počinila Srbija". To svi znaju - napisao je on. 

 

 

Objasnio je da su SAD i NATO ušli u rat da spreče fiktivni genocid na Kosovu i Metohiji. 

Printscreen/YouTube
 

- Izrael je 2024. godine najavio da će započeti genocidnu kampanju protiv 1,6 miliona Palestinaca u Rafi. NATO i EU ćute. SAD kažu da to urade do 10. marta. Vreme je da arapski svet istupi i zaustavi ovo ludilo. Vreme je da savremeni praktičari genocida u Izraelu krenu putem svojih fašističkih mentora u nacističkoj Nemačkoj - napisao je Riter na platformi Iks. 

Riter važi za veoma dobrog poznavaoca zbivanja na Bliskom Istoku, kao i u Ukrajini, a vidimo po tvrdnjama o zbivanjima u našoj južnoj pokrajini devedesetih godina prošlog veka i po pitanju NATO agresije na nas, da je i u stvarno stanje na našem podneblju, takođe, itekako upućen. 

Veoma je popularan komentator globalnih geopolitičkih prilika u svetskim okvirima, pa je korisno od nekog tako uticajnog čuti ovako nešto, objektivno i istinito o dešavanjima na našim prostorima. Nije nikakva tajna da je teroristička UČK nastala u laboratorijama zapadnih obaveštajnih službi, a da je ključnu ulogu u tome igrala CIA. Zbog toga je UČK preko noći od terorističke grupe, kako je svojevremeno nazvao američki izaslanik Robert Gelbard, veoma brzo dobila lažni imidž gerile sastavljene od boraca za slobodu, dok je Srbiji natovarena krivica za lažni genocid, da bi NATO dobio izgovor za agresiju na našu zemlju. 

Ali, kao što vidimo, istina kad-tad nađe svoj put, čak i na Zapadu, na kome je sve više ovakvih glasova probuđene savesti, poput Riterovog. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike