Američki obaveštajac oduševljen intervjuom sa Putinom: Karlson bi mogao da spreči Zapad da izvrši samoubistvo

09.02.2024

17:17

0

Iako ostaje da se vidi „koliko miliona ljudi“ će ga gledati, Riter je tvrdio da je to „jedan od najvažnijih intervjua moderne ere“

Američki obaveštajac oduševljen intervjuom sa Putinom: Karlson bi mogao da spreči Zapad da izvrši samoubistvo
Copyright Profimedia

Poznata američka medijska ličnost i televizijski voditelj Taker Karlson dospeo je na naslovne strane ove sedmice kada je iznenada posetio Moskvu radi intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Intervju Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom postao je viralan skoro odmah nakon što je objavljen 9. februara, a za 14 sati na Iksu ga je pogledalo više od 100 miliona ljudi.

Ispostavilo se da je reč o intervjuu koji je „izrazito pokazivanje moći“ u kom je Putin upoznao američku publiku „sa nijansama ruske istorije“ i „sa složenostima ruske duše“, rekao je bivši obaveštajni oficir američkog Marinskog korpusa Skot Riter.

- Ovde se ne radi o sadržaju, iako su se pojavile neke zanimljive informacije. Ovde se radi o procesu. Taker Karlson otvorio je vrata modernoj Rusiji, otvorio vrata ličnosti Vladimira Putina, otvorio vrata u istoriju Rusije, otvorio vrata ruskoj duši - rekao je on.

Prema Riteru, tokom intervjua Putin je, metaforički rečeno, „pomogao da se napravi mapa“ koja može da vodi gledaoce „kroz složenost onoga što čini Rusiju jakom“.

Iako ostaje da se vidi „koliko miliona ljudi“ će gledati Putinov intervju, Riter je tvrdio da je to „jedan od najvažnijih intervjua moderne ere“ jer „ima sposobnost da spreči Zapad i Rusiju da odu u rat, da spreči Zapad da izvrši samoubistvo“.

 

 

- Sve odgovore na sve probleme sa kojima se danas suočavaju Rusija i Zapad izneo je ruski predsednik. Nema skrivenog plana. Ne postoji, znate, tajni kod koji se mora znati. Samo treba da poznajete Rusiju. Morate da razumete šta pokreće Rusiju. Morate razumeti razmišljanje iza odluka ruskog predsednika, motive koji stoje iza Rusije. Morate razumeti Rusiju - objasnio je on.

Iako se čini malo verovatnim da je Karlson „razumeo Rusiju“ kada je krenuo na ovaj intervju, on „zna da mu je data kutija sa alatima i sada mora da završi posao“, dodao je Riter.

- Postoji mnogo posla, ali čak i najteža putovanja počinju prvim korakom. I ono što je Taker Karlson uradio prezentujući ovaj intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom američkom narodu, Zapadu, svetu, jeste taj najvažniji prvi korak na putu koji može da spase čovečanstvo - kazao je on nakon što je odgledao dvosatni razgovor sa ruskim predsednikom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike