Vrhunac bezobrazluka i terora: Albanac koji je ranio srpsku decu na Badnji dan i prošao nekažnjeno, sada sudski goni Srbina zbog klevete!

09.02.2024

15:05

0

Jevtić je naveo da ne prihvata da se od onoga ko je pucao na srpskog dečaka i mladića pravi žrtva

Vrhunac bezobrazluka i terora:  Albanac koji je ranio srpsku decu na Badnji dan i prošao nekažnjeno, sada sudski goni Srbina zbog klevete!
Ranjeni Stefan (levo) i Miloš (desno) Stojanović - Copyright YouTube/Kosovoonline

Predsednika opštine Štrpce Dalibora Jevtića tužio je bivši pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga Azem Kurtaj, koji je 6. januara prošle godine ranio Stefana (12) i Miloša (21) Stojanovića, iz Gotovuše kod Štrpca. On je na dečaka i mladića pucao vatrenim oružjem iz automobila u pokretu. 

Pravosudni sistem tzv. Kosova čini sve da Kurtaja potpuno oslobodi odgovornosti za ovaj očigledan pokušaj ubistva, a on u međuvremenu traži dodatnu "pravdu", podnoseći tužbe zbog izjava koje mu nisu po volji.

Kako je Jevtić izjavio za "Novosti", tužbu advokatskog tima koji zastupa Kurtaja dobio je zbog svojih stavova iznetih oko pucnjave: 

- Nakon povratka iz Vašingtona, na stolu u kancelariji me je sačekala tužba društva advokata "Kerveši partners" koji zastupaju Kurtaja, a u vezi sa mojim stavovima nakon ranjavanja Miloša i Stefana Stojanovića. Moj stav i mišljenje povodom onog što je Kurtaj učinio na Badnji dan 2023, kada je ranio Stefana i Miloša, nije se i neće promeniti. Nikakve tužbe i pretnje koje na direktan i indirektan način dobijam neće me pokolebati, niti uplašiti da govorim o ovom, niti o drugim pitanjima koja se odnose na položaj, život mojih sugrađana i sunarodnika. Jer nema kompromisa u borbi za istinu i pravdu!

Ukazujući da je Kurtaj pokušao da ubije rođake Stojanović, a da je mali Stefan samo pukom srećom ostao živ, Jevtić je naveo da ne prihvata da se od onoga ko je pucao na srpskog dečaka i mladića pravi žrtva. 

Kosovo onlajn
 

- Dok su mnogi Srbi danas u pritvoru bez ikakvih dokaza, neko ko puca na srpsku decu slobodno šeta. Ako je neko pomislio da će me ućutkati tužbom, grdno se vara. Mene građani nisu birali da ćutim na sve ono što ugrožava interese tih istih građana. Ova tužba je samo jedna u nizu pritisaka koje moje kolege i ja trpimo samo zato što govorimo i zalažemo se za istinu, za pravdu i bolji položaj građana - naveo je Jevtić.

Bivši pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga Azem Kurtaj pucao je prošle godine na Badnje jutro na Stefana i Miloša, kada su se dečaci vraćali iz seče badnjaka i zastali da se slikaju. Miloš je zadobio povredu šake, kada ga je metak pogodio u ruku, dok je malom Stefanu metak prošao kroz rame. Kurtaj je pobegao sa lica mesta, a ranjeni Srbi su posle ukazane lekarske pomoći u Domu zdravlja u Štrpcu prevezeni u Kliničko-bolnički centar u Gračanici. 

Printscreen/Kosovonline
 

Kurtaj je kasnije uhapšen i optužen za krivično delo "izazivanje opšte opasnosti", jer sud nije uvažio zahtev branioca ranjenih Srba, advokata Predraga Miljkovića, da se delo kvalifikuje kao "teško ubistvo u pokušaju. Njemu je 16. marta određena mera kućnog pritvora, 18. oktobra omogućena mu je odbrana sa slobode, a iz suda su saopštili da se čak razmatra i ukidanje optužnice?! Sve ovo je izazvalo veliku buru među srpskim narodom na KiM, posebno što se na desetine Srba, bez ikakvih dokaza i krivice, čak i godinama drže u pritvoru. Dok Srbi nedužni ćame u Kurtijevim kazamatima,  Albancu koji je pucao na srpsku omladinu se prašta.čak i pokušaj ubistva srpske dece.  

Dokle će svet ovo tolerisati?

Ova tužba je samo deo procesa politike aktuelnog režima protiv svakog Srbina koji jasno kaže da ne pristaje da bude ponižavan i napadan. Aktuelni režim u Prištini je ukinio demokratiju na Kosovu, a nakon ukidanja demokratije počeo je proces ukidanja života jednog naroda na ovim prostorima. Pitanje je za međunarodnu zajednicu: Dokle ćete to tolerisati? - zapitao je Jevtić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike