Haos na Kosmetu: Zbog sumanute politike Kurtija zatvaraju se srpske banke na KiM, građani se obaveštavaju SMS porukom!

31.01.2024

15:54

0

Najnovija posledica besprizornog ataka Kurtija na život i rad Srba jeste to da Komercijalna banka od danas više ne radi na prostoru Kosova i Metohije

Haos na Kosmetu: Zbog sumanute politike Kurtija zatvaraju se srpske banke na KiM,  građani se obaveštavaju SMS porukom!
Aljbin Kurti - Copyright Profimedia

Nastavlja se teror Aljbina Kurtija nad Srbima u našoj južnoj pokrajini. Napadaju se srpski građani, imovina, institucije, firme - jednom rečju sve što ima bilo kakve veze sa Srbijom. Najnovija posledica besprizornog ataka Kurtija na život i rad Srba jeste to da  Komercijalna banka od danas više ne radi na prostoru Kosova i Metohije.

Zatvorena je poslovnica u Gračanici, a uklonjeni su znak i bankomati koji su bili postavljeni kod filijale i u dvorištu Doma kulture. Najava o zatvaranju banke stigla je korisnicima usluga i zaposlenima krajem prošle godine, pa su građani koji su imali račune u banci obaveštavani putem SMS poruke o njenom gašenju, kako prenosi Kossev portal. 

24sedam/M. Sh
 

Zaposleni u javniom sektoru u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, koji primaju plate iz budžeta Republike Srbije, morali su da otvore račune u Poštanskoj štedionici. Na Kosovu je do danas radilo osam filijala Komercijalne banke. Prošle nedelje skinut je znak i sa filijale Komercijalne banke u Kosovskoj Mitrovici, a iz radnji su povučeni njihovi uređaji za elektronsko plaćanje.

Banka se zvanično zatvara samo dan uoči najavljenog početka primene Uredbe Centralne banke tzv. Kosova, kojom se reguliše da je valuta evro jedina dozvoljena na tzv. Kosovu. Međunarodna zajednica, zbog uticaja na srpsku zajednicu koja koristi i iz Srbije prima sredstva u dinarima, očekuje da će ona biti suspendovana. Iz Prištine su i dalje kategorični da se o toj Uredbi neće ni pregovarati, a Aljbin Kurti je danas to i potvrdio. 

Profimedia
 

Obzirom na to koliki uticaj ima taj deo međuanrodne zajednice (zemlje Kvinte) na tzv. Kosovu, možemo pretpostaviti da je vrlo malo verovatno da oni zaista žele da obuzdaju Kurtija po ovom pitanju, a da to ne mogu da urade. Pre će biti reč o tome da su neiskreni u svojim kritikama i zahtevima prema Prištini, dok zapravo igraju duple igre i pokušavaju da nas obmanu lepim rečima. 

Bonus video:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike