Zaharova se osvrnula na Kurtijev teror na KiM: Njegov zločinački režim je prešao na aktivno antisrpsko etničko čišćenje

06.02.2024

18:55

0

Zaharova je istakla da Priština na taj način nastoji da izbegne ispunjavanje svojih obaveza, pre svega, formiranje Zajednice srpskih opština

Zaharova se osvrnula na Kurtijev teror na KiM: Njegov zločinački režim je prešao na aktivno antisrpsko etničko čišćenje
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući antisrpske korake kosovskih vlasti osvrnula se i na teror Aljbina Kurtija.

- Zločinački režim 'premijera' Kurtija definitivno je prešao na aktivno antisrpsko etničko čišćenje, progon Srba sa njihovih iskonskih teritorija - navela je ona. 

Zaharova je istakla da Priština na taj način nastoji da izbegne ispunjavanje svojih obaveza, pre svega, formiranje Zajednice srpskih opština.

Podsetimo, ona je nedavno istakla da je takozvani "premijer" Aljbin Kurti započeo nezakonita hapšenja Srba kao osvetu za njihovo učešće u mirnim protestima, a na njegov podsticaj objavljuju se krivični slučajevi "ratnih zločina" koje su navodno počinili Srbi tokom sukoba na Kosovu.

- Nastavlja se protivzakonito otuđenje srpske imovine i istiskivanje iz njihovih administrativnih struktura i javnih preduzeća. U nastojanju da demorališu lokalnu srpsku zajednicu, Albanci potiskuju sve korake ka konsolidaciji njenog pravnog statusa. Glavni zadatak Aljbina Kurtija je da poništi njegovu posvećenost uspostavljanju ZSO. Otuda njegova cinična logika: da biste se rešili pitanja njenog stvaranja, treba da se rešite Srba - kazala je Zaharova svojevremeno

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike