Jezive pretnje Prištine! Vjosa Osmani - Naše snage su spremne za svaki napad!

05.02.2024

20:08

0

Autor: 24sedam

Ona je navela da "Srbija neće uspeti u svojim namerama"

Jezive pretnje Prištine! Vjosa Osmani - Naše snage su spremne za svaki napad!
Vjosa Osmani - Copyright Profimedia

Vjosa Osmani je danas u svom kabinetu dočekala i ugostila nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa, sa kojim je razgovarala o svim aktuelnim dešavanjima na KiM.

Osmanijeva, prema pisanju lokalnih prištinskih medija, rekla je da su odbrambene snage tzv. Kosova u saradnji sa svojim saveznicima spremne za svaki eventualni napad, navodeći da “Srbija neće uspeti u svojim namerama”.

Vjosa Osmani je na konferenciji za novinare posebno istakla odnos Kosova i Nemačke.

Tzv. Kosovo se, rekla je ona, pokazalo kao partner Nemačke i članica NATO-a, a Nemačkoj je potrebno KiM da bi obezbedila svoj suverenitet.

- Naša vojna saradnja je dinamična i evoluirajuća, uključujući vredan doprinos podršci tzv. Kosovskim bezbednosnim snagama...Tzv. Kosovo je posvećeno izgradnji svoje vojske po visokim standardima NATO-a, moderne, spremne snage za odbranu naše zemlje. i doprinos raznim mirovnim snagama, misijama širom sveta. Tzv. Kosovo se pokazalo kao posvećen partner Nemačkoj - rekla je ona.

A jasna podrška njihovom "naporu za mir, stabilnost i bezbednost u našem regionu" je povećanje trupa KFOR-a na tzv. Kosovu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike