Kurtijev režim nastavlja smišljenu politiku proterivanja Srba

02.02.2024

21:30

0

Upad kosovske policije u prostorije ambulante koju koriste Srbi u Prištini i odvođenje zdravstvenih radnika je jedan od načina stvaranja straha kod Srba

Kurtijev režim nastavlja smišljenu politiku proterivanja Srba
Aljbin Kurti - Copyright Profimedia

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta saopštio je večeras da je upad naoružanih pripadnika kosovske policije u Privremene organe opština Peć (u Goraždevcu), Istok (u mestu Osojane) i Klina (u selu Vidanje) nastavak smišljene politike proterivanja Srba sa KiM, koju sprovodi ekstremistički režim Aljbina Kurtija uz prećutnu saglasnost zapadnih sila.

Takođe, upad  kosovske policije u prostorije ambulante koju koriste Srbi u Prištini i odvođenje zdravstvenih radnika u policijsku stanicu u kojoj su držani više sati i pušteni tek sinoć oko ponoći samo je jedan od načina stvaranja straha i panike među Srbimam, a s ciljem njihovog etničkog čišćenja, poručio je Linta.

Linta ističe da je odluka Aljbina Kurtija da ukine dinar na Kosovu i Metohiji  predstavlja do sada najjače sredstvo proterivanja Srba sa njihovih vekovnih ognjišta.

- Preostali Srbi žive i opstaju na Kosovu i Metohiji samo zahvaljujući finansijskim davanjima Srbije - dodao je on u saopštenju.

Linta je dodao da podržava odluku predsednika Aleksandra Vučića da Srbija zatraži hitno održavanje sednice Saveta bezbednosti UN povodom aktuelne situacije na KiM.

- Važno je da Srbija nikada ne odustane od poštovanja međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih nacija - naglasio je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike