Nebojša Bakarec: Nepismeni prostak Dragan Đilas!

18.01.2024

12:26

0

Đilas ne može da sastavi tekst, na trećini stranice, a da ne napravi mnogo gramatičkih i stilskih grešaka. Šta ćete, mašinski mozak, napisao je Bakarec

Nebojša Bakarec: Nepismeni prostak Dragan Đilas!
Bakarec - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Dragan Đilas je ljubomoran na predsednika Vučića, zbog toga što je Vučić u Davosu uvažavan i dočekan kao državnik. Đilas je smandrljao dva pasusa saopštenja upućenog predsedniku Vučiću. Saopštenje vrvi od nepismenosti, neistina, nelogičnosti i prostakluka. To je Đilas, kaže Nebojša Bakarec, član Predsedništva SNS.

Njegovo saopštenje penosimo u celosti:

Nelogično je to što Đilas proziva predsednika Vučića, i halucinira da su svi u Davosu svesni neke izborne krađe, i da zbog toga ispod oka gledaju predsednika Vučića. Neistina je da je bilo bilo kakvih nepravilnosti na izborima 17.12.2003. Istina je da je potvrđeno pravilo da Đilas već četvrti put uzastopno, ubedljivo biva do nogu poražen na izborima. Koliko je lažna Đilasova tvrdnja o lošem tretmanu predsednika Vučića u Davosu, najbolje svedoči činjenica da su svetski lideri navaljivali da se rukuju sa Vučićem, da ga ljube i grle, uz osmehe, i da ga hvale u svojim govorima, kao predsednik Francuske, Emanuel Makron, i kao španski premijer Pedro Sančez. O neistinitosti Đilasovih navoda svedoči činjenica da se predsednik Vučić sastao sa Emanuelom Makronom, Pedrom Sančezom, Džejmsom O`Brajenom, Kristin Lagard, Havijerom Mileijem, Miroslavom Lajčakom, Andrejom Plenkovićem, Borjanom Krišto, Katalin Novak, Aleksanderom De Kroom, itd. Predsednik Vučić je izuzetno uvažen u svetu, a to se vidi u Davosu. Dočekan je kao svetski državnik. Susreo se sa desetinama svetskih lidera, u srdačnim razgovorima. Zbog toga je čudno da Đilas proziva predsednika Vučića, i halucinira da su svi napadali predsednika Vučića!?! Kao što vidimo na snimku, svi državnici sveta čestitaju Vučiću, grle se sa njim. Neće biti da je to zbog navodne krađe izbora, već suprotno, čestitaju mu na velikoj pobedi, i zbog toga što cene predsednika Vučića!

 

 

Došli smo do Đilasovog prostakluka. Prvo, nepristojno je da se Đilas obraća predesdniku Srbije sa „ti“. Upotreba reči „neizdrž“, „pokrao“, „kad ti dođe“ ukazuju na prostakluk onoga ko ih upotrebljava u obraćanju predsedniku države.

Đilas je nepismen. On ne može da sastavi tekst, na trećini stranice, a da ne napravi mnogo gramatičkih i stilskih grešaka. Šta ćete, mašinski mozak.

Prvo. Đilasova rečnica „O opoziciji  možeš kad god hoćeš kad si u Beogradu“ je gramatički i stilski pogrešna. Nejasna je. Ne vidimo šta to neko može, kad hoće, kad je u Beogradu? Pravilno je da ta rečenica glasi: „O opoziciji  možeš da pričaš, kad god hoćeš, kad si u Beogradu“.

Drugo. Đilasova rečenica „Možeš i kod Marića, na televiziju za koju strancima pričaš da su je uzeli Rusi, kad god ti se prohte“ je nejasna i nepravilna. Nejsano je šta to predsednik Vučić može kad god mu se prohte? Da li može kod Marića kad god mu se prohte, ili može kad god mu se prohte da strancima priča ...“? Takođe, televiziju ne možete „uzeti“, možete je „preuzeti“! Pravilno je da ta rečenica glasi (verovatno je to Đilas hteo da kaže): „Možeš i kod Marića, kad god ti se prohte, na televiziju za koju strancima pričaš da su je preuzeli Rusi“.

Treće. Upotreba dva priloga, jednog do drugog na način na koji je to Đilas učinio, je nepravilna i rogobatna. To je Đilas napisao nepravilno ovako: „malo zato što si jedini učesnik...“ i „, a malo više zato što znaju...“. Ta rečenica pravilno glasi ovako: „Svi tamo gledaju u tebe, manjim delom zbog toga što si jedini učesnik u istoriji samita koji je boravak u Davosu iskoristio da napravi Sneška Belića, a većim delom zbog toga što znaju da si pokrao izbore“.

Četvrto. Đilasove rečenice: „I što znaju da takav kao ti nogom tamo kročio nije. Niti će“, nemaju značenje i nejasno je gde to Vučić nije nogom kročio (niti će)? Uopšte ne može da se odgonetne šta je Đilas želeo da kaže? Da li Vučić nije nogom kročio u Davos!?! Đilasova rečenica nije ni u kakvoj vezi sa prethodnim rečenicama, da bi mogli da zaključimo gde to Vučić „nogom tamo kročio nije. Niti će“? Đilas tvrdi da svi u Davosu znaju da Vučić nije negde (neznano gde) nogom kročio. Totalno suludo i besmisleno.

Ova gramatika i pravila pisanja se uče u osnovnoj školi. Preporučujem Đilasu da angažuje tutora, i da pohađa časove srpske gramatike i srpskog pravopisa, zbog toga što se bavi javnim poslom koji zahteva pravilno izražavanje. Đilas često pravi gramatičke i stilske greške, i u TV nastupima, i u javnim govorima, i u pisanim saopštenjima. To je nedopustivo za takvog samoproglašenog lidera opozicije, predsednika SSP, i za pripadnika „elite“. Elitno nepismeni Đilas!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike