Đurđev: Vučić i Vučević su od Srbije napravili regionalnu vojnu silu!

18.01.2024

10:40

0

Vraćanjem vojnog roka najavljenim od strane ministra Vučevića, a podržanim od strane predsednika Vučića, Srbija će na listi najmoćnijih vojnih sila iduće 2025. godine još više napredovati

Đurđev: Vučić i Vučević su od Srbije napravili regionalnu vojnu silu!
pripadnici vojske Srbije - Copyright FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg

,,Kada relevantna i renomirana istraživačka kuća iz oblasti odbrane kao što je Global Fajerpauer iznese podatak da je Srbija najjača vojna sila u regionu, onda tu nema nikakvih dilema, onda niko ne može više da nipodaštavanjem govori o onome što moja malenkost i Srpska liga tvrde odavno - da je, zahvaljujući predsedniku i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Milošu Vučeviću, Srbija daleko ispred svih zemalja u regionu po vojnoj snazi, odnosno oružju i oruđu kojim raspolaže" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

Prema njegovim rečima, činjenica je i da je, uprkos tome što Hrvatska pokušava da prati dinamiku naoružavanja Srbije, ona deset mesta iza Srbije.

Privatna arhiva
 

 

 ,,Albanija je preko trideset mesta iza nas, a o BiH i Crnoj Gori da ne govorimo. Pre deset godina naša vojska, sistematski uništavana od strane istih ovih koji danas žele putem nasilja da se domognu vlasti, bila je iza Hrvatske po vojnoj snazi. Danas je bitno drugačija u našu korist, pored vojne snage, pokazali smo i da su naše službe najjače u regionu, ali i šire, kao i naša policija koja na svakom koraku razbija organizovani kriminal. Vraćanjem vojnog roka najavljenim od strane ministra Vučevića, a podržanim od strane predsednika Vučića, Srbija će na listi najmoćnijih vojnih sila iduće 2025. godine još više napredovati" - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike