Kadirov pozdravio srpski narod i čestitao Dan RS: "Zapad pokušava da zakomplikuje situaciju u Srbiji jer mu naša braća Srbi ponosno prkose"

11.01.2024

13:55

0

Čestitke i pozdrave preneli su Apti Alaudinov ,komandant grupe „Ahmat“ i predsednik motokluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldostanov

Kadirov pozdravio srpski narod i čestitao Dan RS: "Zapad pokušava da zakomplikuje situaciju u Srbiji jer mu naša braća Srbi ponosno prkose"
Ramzan Kadirov - Copyright Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov uputio je čestitke povodom Dana Republike Srpske i pozdravio srpski narod koji se hrabro prkosi Zapadu.

Čestitke i pozdrave preneli su Apti Alaudinov ,komandant grupe „Ahmat“ i predsednik motokluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldostanov.

- Srbija je mala zemlja čije se rukovodstvo odlučno suprotstavlja zapadnoj političkoj ideologiji, deleći stav Rusije po mnogim pitanjima. Zahvaljujem se mojoj dragoj braći – Aleksandru Zaldostanovu i Apti Aronoviču na čvrstoj, patriotskoj poziciji i podršci braći iz Republike Srpske - naveo je Kadirov.

Podsetimo, devetog januara proslavljen je Dan Republike Srpske. Na taj dan 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda.

Tim povodom održan je svečani defile u centru Banjaluke na kom su prisustvovali i mnogi zvaničnici iz Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike