Dodik odgovorio Ambasadi SAD i Marfiju: Niste dobrodošli u Republiku Srpsku

09.01.2024

16:25

0

Iz Ambasade SAD u BiH ponovo su se danas oglasili na društvenim mrežama, tvrdeći da je proslava 9. januara neustavna, a stigao je odgovor predsednika Republike Srpske

Dodik odgovorio Ambasadi SAD i Marfiju: Niste dobrodošli u Republiku Srpsku
Copyright TANJUG/FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas Ambasadi SAD u Sarajevu i ambasadoru Majklu Marfiju da su oni izopšteni iz Republike Srpske, da Republika Srpska sa njima ne sarađuje i da nisu dobrodošli u Republiku Srpsku.

Dodik je komentarisao današnje saopštenje Ambasade SAD o proslavi 9. januara - Dana Republike Srpske i poručio da "oni nemaju nikakav kvalitet i da je sramota što predstavljaju jednu takvu zemlju kao što je Amerika".

- Takav ambasador neće ničemu doprineti - rekao je Dodik i ambasadoru Marfiju poručio da nije dobrodošao u Republiku Srpsku.

Iz Ambasade SAD u BiH ponovo su se danas oglasili na društvenim mrežama, tvrdeći da je proslava 9. januara neustavna, te istakli da su Sjedinjene Države delovale "kako bi se pozabavile ovakvim antidejtonskim akcijama u prošlosti i neće oklijevati da to učine ponovo u budućnosti".

Dodik je upitao šta ambasador Marfi ima sa obeležavanjem 9. januara - Dana Republike.

- To je tipično mešanje američkog ambasadora. Šta on ima s tim? Ko je on da govori o tome šta će ovaj narod proslavljati, zar je to uloga jednog ambasadora? On je umislio da može da drži prdike o istoriji, o svemu - naveo je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike