Dodik: Koliko god prijatelja imamo spremni su da to kažu

08.01.2024

23:34

0

On je rekao da je ponosan i zbog dobre saradnje sa Mađarskom

Dodik: Koliko god prijatelja imamo spremni su da to kažu
Copyright TANJUG/FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su prijatelji Srpske, koliko god da ih ima, spremni da to kažu, što se, kako je naveo, do nedavno nije moglo čuti.

- Da li neko misli da je beznačajno kada predsednik Rusije Vladimir Putin kaže: 'Delim stavove rukovodstva Republike Srpske?' To je zapanjujuća stvar da zna šta je Srpska i da, zaista, zna probleme. Ili kad Kinezi kažu da će uraditi Koridor 'Pet C' pod koncesijom - rekao je Dodik.

On je rekao da je ponosan i zbog dobre saradnje sa Mađarskom.

- Predsednik Mađarske Viktor Orban je prihvatio da dobije najviše odlikovanje Republike Srpske, to je ponos Republike i zahvalnost čoveku koji je spreman da nas uvaži kao realnu političku činjenicu - istakao je Dodik za RTRS i podsetio da je prošli put to bio Putin.

Dodik je naveo da Srbija, iako pod jakim pritiskom da utiče na Republiku Srpsku, uvek kaže: "Mi poštujemo Srpsku", što nije bio slučaj pre predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Daleko je više subjekata koji nas sada razumeju. A najveća prednost je narod koji voli svoju Republiku - naglasio je Dodik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike