Srbi ne odustaju od slobode: Dodik se obratio na obeležavanju Dana Republike Srpske!

08.01.2024

18:04

0

On je istakao da se srpski narod oduvek borio za slobodu, podnoseći velike žrtve

Srbi ne odustaju od slobode: Dodik se obratio na obeležavanju Dana Republike Srpske!
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska želi mir i stabilnost, da ne da svoje i neće tuđe i da nikog ne ugrožava.

- Slavimo 9. januar, deveti dan u godini koji je pripao nama da ga obeležavamo kao dan osnivanja Republike Srpske. Činimo to s velikom ljubavlju i željom da nikoga ne povredimo, a da se ipak veselimo, jer to pripada nama, našoj duši, našem karakteru i slobodi. Sloboda Srbima na ovim prostorima nikada nije bila filozofska, već egzistencijalna reč, zato je i proizvela mnoge naše akcije - rekao je predsednik Srpske na svečanoj akademiji u Banjaluci povodom obeležavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

On je istakao da se srpski narod oduvek borio za slobodu, podnoseći velike žrtve.

Dodik je podsetio da je Republika Srpska nastala pre ratnih sukoba u BiH.

- Formirali smo Republiku Srpsku zabrinuti za sudbinu srpskog naroda kojem je pretilo odvajanje od matice Srbije i da budemo nešto što smo davno bili - prekodrinski Srbi, oni kojima su razni osvajači pravili tampon zonu uz Drinu kako bi ih odvojili od matice. Zabrinuti, nismo želeli rat i nismo dali povod za rat - rekao je Dodik.

Dodik dodao da su u tom trenutku vođe srpskog naroda žrtvovale vlastiti komoditet, a neki od njih su danas pokojni, neki u belosvetskim kazamatima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike