Nosila simbole lažne države Kosovo i tražila njen prijem u UN: Sofija Todorović stoji iza organizacije skupa "Proglasa" (FOTO)

30.12.2023

20:10

0

Smatram da Kosovo apsolutno treba da dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, rekla je svojevremeno Todorovićeva

Nosila simbole lažne države Kosovo i tražila njen prijem u UN: Sofija Todorović stoji iza organizacije skupa "Proglasa" (FOTO)
Copyright Printscreen

Današnji skup inicijative "Proglas" organizovala je Sofija Todorović, programska direktorka Inicijative mladih za ljudska prava, a to je na društvenoj mreži "X" otkrio NATO lobista i član "Proglasa" Filip Ejdus.

Inače, Todorovićeva je javnosti postala poznata kada se slikala sa kačketom s obeležjem tzv. države Kosovo. Nešto pre izbora ona je otvoreno podržala Đilasovu listu koja je na izborima doživela debakl.

 

 

Pored toga, Todorovićeva je javno agitovala da lažna država bude primljena u Ujedinjene nacije.

Smatram da Kosovo apsolutno treba da dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama i Srbija se na to obavezala na različite načine - rekla je ona.

printscreen
 

Posetimo, na današnjem protestu Đilasove opozicije i "Proglasa" okupilo se par hiljada njihovih pristalica, a na skupu su se viorile zastave "Euromajdan" čime su jasno stavili do znanja svima da priželjkuju ukrajinski scenario "Majdana" i u Srbiji.

Da je jasno da  svi imaju zajednički cilj, priznao je i Bojan Pajtić na kraju protesta kada je govorio za tajkunsku televiziju N1.

- Mi smo ovde svi na zajedničkom zadatku. Postoji simbioza između "Proglasa", "Srbije proiv nasilja" i "studenata". Svima nam je isti cilj - priznao je Pajtić pred kamerama tajkunske TV N1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike