Britanci priželjkuju Majdan u Beogradu: Uživo prenosili skup opozicije koji je doživeo debakl (FOTO)

30.12.2023

16:27

0

Ovakav potez i ne čudi, s obzirom da, kako su pisali mediji u Evropi, zapadne agenture žele da sprovedu "Srpski majdan"

Britanci priželjkuju Majdan u Beogradu: Uživo prenosili skup opozicije koji je doživeo debakl (FOTO)
NATO opozicija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić/Tara Radovanović/Marko Đoković/Nemanja Jovanovic

Britanski medij "Idependent" prenosio je uživo protest opozicije u organizaciji "Proglasa" koji je pompezno najavljivan kao najveći, ali je na ulicama doživeo debakl.

Ovakav potez britanskog medija i ne čudi, s obzirom da, kako su pisali mediji u Evropi, zapadne agenture žele da sprovedu "Srpski majdan" - nasilno rušenje aktuelnog režima na ulici.

Po pisanju zapadnih medija, u tome prednjači Berlin, koji finansira tzv. nevladine organizacije koje učestvuju u organizovanju demonstracija koje imaju za cilj rušenje vlasti na ulici.

Twitter printscreeen/Independent
 

Podsetimo, lažni student Ivan Ristić, koji je učestovao u napadu na direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića i jedna od glavnih figura koja organizuje studente u blokadama beogradskih saobraćajnica, vlasnik je DP Media, koju direkto finansira nemački Dojče vele.

Naime, Nikola Ristić dobio je ponudu od Norberta Šinkovića, regionalnog projekt menadžera Dojče velea, da bude "konsultant za monitoring". Norbert je tokom 2023. godine nudio novac za ove usluge u sklopu "regionalnih medijskih projekata", čiji su nosioci nemački Dojče vele i "Nemačka organizacija za međunarodnu pomoć". U pitanju su projekti za promociju medija na društvenim mrežama. Ta ponuda upućena je Nikoli Ristiću.

Ristićeva kompanija DP media sarađuje, pored Dojče velea, i sa CRTOM i Istinomerom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike