Koga, bre, oni lažu? Osmi dan štrajkuje glađu, a stoji na nogama, maše i smeje se okupljenim pristalicama NATO opozicije!

25.12.2023

19:36

0

Dok je pozivala na nasilje i "branila izbornu volju građana" delovala je sasvim energično

Koga, bre, oni lažu? Osmi dan štrajkuje glađu, a stoji na nogama, maše i smeje se okupljenim pristalicama NATO opozicije!
Marinika Tepić - Copyright Tanjug/Marko Đoković

Marinika Tepić, prva sa Đilasove liste "Srbja protiv nasilja", već osmi dan, navodno, štrajkuje glađu.

Razlog za stupanje u štrajk glađu je nezadovoljstvo rezultatima koje su postigli na izborima.

Marinika je danas u 12 časova dala intervju u kojem je bila nasmejana, pričala kako se začudila što dobija dve infuzije.

Dakle, Marinika je jutros nasmejana, tvrdi da je super, odlično se oseća, priča za medije, a onda večeras totalni obrt.

Aleksandar Jovanović Ćuta i Miki Aleksić su saopštili da Marinika ne može da stane na noge i da daje izjave na medija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Međutim, i sama Marinika ih je demantovala pošto je ustala, izašla na prozor RIK-a i smejala se i mahala okupljenim pristalicama NATO opozicije.

Podsetimo, dr Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković", rekao je za 24sedam da čovek već posle sedmog dana pravog štrajka glađu ima takav nedostatak snage da teško može da ustane iz kreveta.

Šta se dešava sa organizmom?

  • Prva 72 sata bez hrane organizam funkcioniše normalno
  • Trećeg dana počinje slabost organizma
  • Četvrti, peti dan nastupa slabost mišića
  • Sedmog dana organizam ozbiljno ugrožen: nastupa slabost, teško se ustaje iz kreveta, polako otkazuju funkcije organizma...
  • Posle sedam dana život čoveka koji gladuje može da bude ugrožen

- Čovek ne može da štrajkuje glađu do besvesti. Sistem organizma u prvih 72 sata funkcioniše bez problema. Posle toga dolazi do nekih promena u organizmu čoveka. Oni koji štrajkuju glađu unose tečnost, ali bez hrane već sedmoga dana nastupaju ozbiljni problemi. Dolazi do slabosti organizma, vi ste bukvalno vezani za krevet. Ne možete da ustajete a sve vaše funkcije počinju polako da se smanjuju - kaže dr Stojanović.

Čemu služi infuzija?

Kada govorimo o infuziji, valja podsetiti da je Marinika Tepić već nekoliko dana konzument iste jer se zbog svojih "ideala" odrekla hrane.

Kako je objasnio dr Stojanović, infuzije služe da ne bi počeli da otkazuju bubrezi, ali da je pacijent svakako u teškom stanju nakon nedelju dana bez hrane.

- Infuzije se daju da bi se ubacili određeni vitamini, minerali, elektroliti... da ne bi došlo do otkazivanja bubrega. Posle sedmog dana svaki dan je kritičan i ti pacijenti ne mogu da se kreću, jednostavno su ugroženi. Njihov život može da bude ugrožen posle sedmog dana. To sve zavisi od čoveka do čoveka, ali svakih sledećih 24 sata može da bude fatalno - objasnio je on.

Tako posle svega ostaje pitanje - odakle jednoj ženi sitne građe koja, kako tvrdi, osam dana nije unela hranu u svoj organizam, snage da izađe sinoć na protest i na istom održi govor?

Dok je pozivala na nasilje i "branila izbornu volju građana" delovala je sasvim energično.

- Šta oni tamo rade i kako to ne znam. Imali smo primer da je Tepićeva bila za govornicom, to je veoma čudno. A šta se tu dešava to već ne mogu da znam. Pogotovo kod žena, jer bez ozbira koliko pijete vode preći 100 sati bez hrane je već rizik - rekao je doktor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike