Povređeni policajac se oglasio iz bolničke postelje: Udarali su me metalnom šipkom dok sam branio Skupštinu grada!

25.12.2023

18:03

0

Janković navodi da ih je dok su stajali na vratima Skupštine grad Beograda konstantno napadala jedna osoba sa metalnom šipkom, ali i onim drvenim barjakom

Povređeni policajac se oglasio iz bolničke postelje: Udarali su me metalnom šipkom dok sam branio Skupštinu grada!
Vladimir Janković - Copyright TV Pink

"Tokom nereda ispred Skupštine grada Beograda, dok sam bio na zadatku odbijanja napada na Skupštinu, dobio sam udarac metalnim predmetom po ruci", ovo je iz bolničkog kreveta u Urgentnom centru danas ispričao povređeni policajac Vladimir Janković. 

On je komandir čete policijske brigade, koja je branila da nasilnici izborne liste "Srbija protiv nasilja", koji su protestvovali zbog izbornih rezultata od 17. decembra, a kojima je opozicija izgubila mogućnost da dođe na vlast, upadnu u Stari dvor.

- Povreda je malo ozbiljnija, ali je doktorka sanirala. Polomljen mi je srednji prst i bio je u pitanju otvoreni prelom. Sada mi je prst fiksiran, stavljene su šipke da ga drže, pošto mi je oštećena i tetiva. Ruka mi je još malo pod dejstvom anestezije, ali dobro mi je. Gips ću nositi minimum dva meseca, a onda treba da se izvade te šipke, koje drže stabilnost prsta, pa ćemo videti kako se odvija oporavak i šta dalje - kaže za "Novosti" povređeni policajac.

TV Pink
 

Janković navodi da ih je dok su stajali na vratima Skupštine grad Beograda konstantno napadala jedna osoba sa metalnom šipkom, ali i onim drvenim barjakom.

- On je bio jedna jedina osoba, koja je od početka bila agresivna i napadala nas. U jednom trenutku napalo nas je njih više i pretpostavljam da je jedan nosio aluminijumsku šipku od onog otirača ispred gradske zgrade, koja je vrlo oštra i njom me je jako udario i isekao. Zadržao sam se na tom mestu i svom zadatku, dok nije došao neko da me zameni, pa sam se posle povukao - ispričao je on

Njega je danas pre podne operisala klinički asistent, ortoped i mikrohirurg doktorka Suzana Milutinović. 

Povređeni policajac inače ima suprugu i dvoje maloletne dece. Kako kaže malo su zabrinuti, ali supruga zna da je to sastavni deo posla, pošto je i ona policajac.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike