Kristofer Hil osudio vandalizam opozicije: Policija mora da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava!

25.12.2023

18:23

0

Imam puno poverenje da će Srbija proći kroz ove izazove sa ojačanom demokratijom, kazao je Hil

Kristofer Hil osudio vandalizam opozicije: Policija mora da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava!
Ambasador Kristofer Hil - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu, a da policija mora učiniti sve da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava

- U satima i danima koji su pred nama, lideri Srbije i njeni građani treba da se sete: Legitimnost demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih stranaka, bilo da pobede ili izgube, da poštuju volju naroda izraženu na glasačkoj kutiji. Rad srpskih izbornih institucija ostaje od vitalnog značaja, čak i kada Srbija radi sa OEBS-om i drugima na rešavanju nedostataka u svojim demokratskim procesima. Žalbe treba podnositi legalnim, mirnim, nenasilnim sredstvima.

- Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu. Pošto policija održava javni red, ona mora učiniti sve da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava.

- Imam puno poverenje da će Srbija proći kroz ove izazove sa ojačanom demokratijom. Svi građani Srbije imaju pravo da budu saslušani i odgovornost da izraze svoje političke stavove na miran način i bez pribegavanja nasilju - saopštio je Hil.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike