"Posle sedam dana ne bi mogla da ustane iz kreveta": Marinika Tepić poziva na nasilje, drži govore i šetka se, a tvrdi da gladuje!

25.12.2023

15:30

1

Dok je pozivala na nasilje i "branila izbornu volju građana" delovala je sasvim energično

"Posle sedam dana ne bi mogla da ustane iz kreveta": Marinika Tepić poziva na nasilje, drži govore i šetka se, a tvrdi da gladuje!
Dragan Đilas i Marinika Tepić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Prva na Đilasovoj listi "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić navodno već osam dana štrajkuje glađu jer je nezadovoljna rezultatima postignutim na izborima.

Dr Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković", rekao je za 24sedam da čovek već posle sedmog dana pravog štrajka glađu ima takav nedostatak snage da teško može da ustane iz kreveta.

- Čovek ne može da štrajkuje glađu do besvesti. Sistem organizma u prvih 72 sata funkcioniše bez problema. Posle toga dolazi do nekih promena u organizmu čoveka. Oni koji štrajkuju glađu unose tečnost, ali bez hrane već sedmoga dana nastupaju ozbiljni problemi. Dolazi do slabosti organizma, vi ste bukvalno vezani za krevet. Ne možete da ustajete a sve vaše funkcije počinju polako da se smanjuju - kaže dr Stojanović.

Na videu, u kom je u subotu zajedno sa kolegama Miroslavom Aleksićem i Aleksandrom Jovanovićem Ćutom pozvala na protest ispred zgrade RIK-a, ne vidi se da je previše slaba.

Definitivno za krevet nije vezana, već na svojim nogama jasno i glasno poziva na rušenje vlasti, a deluje i da ima mnogo više energije nego Ćuta!

Šta se dešava sa organizmom?

  • Prva 72 sata bez hrane organizam funkcioniše normalno
  • Trećeg dana počinje slabost organizma
  • Četvrti, peti dan nastupa slabost mišića
  • Sedmog dana organizam ozbiljno ugrožen: nastupa slabost, teško se ustaje iz kreveta, polako otkazuju funkcije organizma...
  • Posle sedam dana život čoveka koji gladuje može da bude ugrožen

Čemu služi infuzija?

Kada govorimo o infuziji, valja podsetiti da je Marinika Tepić već nekoliko dana konzument iste jer se zbog svojih "ideala" odrekla hrane.

Kako je objasnio dr Stojanović, infuzije služe da ne bi počeli da otkazuju bubrezi, ali da je pacijent svakako u teškom stanju nakon nedelju dana bez hrane.

- Infuzije se daju da bi se ubacili određeni vitamini, minerali, elektroliti... da ne bi došlo do otkazivanja bubrega. Posle sedmog dana svaki dan je kritičan i ti pacijenti ne mogu da se kreću, jednostavno su ugroženi. Njihov život može da bude ugrožen posle sedmog dana. To sve zavisi od čoveka do čoveka, ali svakih sledećih 24 sata može da bude fatalno - objasnio je on.

Foto: Printscren/N1
 

Tako posle svega ostaje pitanje - odakle jednoj ženi sitne građe koja, kako tvrdi, osam dana nije unela hranu u svoj organizam, snage da izađe sinoć na protest i na istom održi govor?

Dok je pozivala na nasilje i "branila izbornu volju građana" delovala je sasvim energično.

- Šta oni tamo rade i kako to ne znam. Imali smo primer da je Tepićeva bila za govornicom, to je veoma čudno. A šta se tu dešava to već ne mogu da znam. Pogotovo kod žena, jer bez ozbira koliko pijete vode preći 100 sati bez hrane je već rizik - rekao je doktor.

Nestorović: "Zna se šta je to"

Marinikinog štrajka glađu dotakao se i dr Branimir Nestorović koji je isti nazvao farsom.

- Zna se šta je to. Ja sam lekar i četvrti, peti dan nastupa slabost mišića. Peti, šesti dan moraš da ležiš, a oni su živahni nešto. Samo očekujem transparente na engleskom, dobro izgleda na Si-en-en-u, jer ovi sa zapada ne znaju srpski. Pojaviće se zastave Nemačke, SAD, EU, ne možeš više na isti štos da proteraš priču. Ne isključujem mogućnost da naprave cirkus, imaju sredstva - kaže Nestorović.

Marinika je sinoć, posle sedam dana, ipak izašla iz svog smeštaja u zgradi RIK-a, stala za govornicu i huškala na nasilje i rušenje državne imovine!

Kada je završila performans, imala je dovoljno snage i da objavljuje fotografije na društvenoj mreži Instagram uz patetične poruke kako se žrtvuje zbog "građana" koji su njena snaga.

Ipak, čini se da je njoj prioritet nisu ti isti "građani", već isključivo fotelja i prilika da se od tih istih "građana" ponovo uzima i krade.

Patetika se nije tu završila, već je nastavila sa manipulacijom i "objektivnim" novinarima tajkunske N1 pričala naširoko kako nije mogla da uđe po svoju infuziju.

Loša gluma i manipulacija?

Posle stručnog mišljenja lekara i analize ponašanje jedne od vođa Đilasove opozicije, ne može da se ne postavi logično pitanje - da li je Marinika stvarno gladna?

Ako uzmemo u obzir činjenicu da laž nije strana ni njoj ni njenim kolegama iz plaćeničke opozicije, onda je takvo pitanje može da se postavi. 

Pred kamerama (tajkunskih televizija) je slaba, bez energije, tiho i patetično govori o svom krhkom zdravlju, ali kad se kamere ugase mi ne znamo šta se dešava iza zatvorenih vrata.

Možda ona zaista leži i prikuplja snagu za nove uvrede, laži i manipulacije, za nove "pobedničke" govore i podsticanje na huligansko ponašanje i rušenje.

U svakom slučaju, možda bi neke od njenih kolega iz ProGlasa mogli da joj daju časove glume, koje inače masno naplaćuju. Ukoliko bi to urodilo plodom, možda Marinikin "štrajk glađu" ne bi bio toliko providan i možda bi joj neko i poverovao.

Osam dana navodnog štrajka

Podsetimo, Marinika je nakon što je bilo jasno da je lista "Srbija ne sme da stane" odnela ubedljivu pobedu kako na parlamentarnim, tako i na beogradskim izborima, saopštila da stupa u štrajk glađu dok se isti ne ponište!

Plan je bio da gladovanje počne zajedno sa kolegom Miroslavom Aleksićem koji je ipak, posle samo 15 minuta odlučio da štrajk prekine?! Mnogima je ovaj postupak bio bizaran, ali je Marinika navodno nastavila da gladuje. Ovde je akcenat na "navodno" pošto, po svemu sudeći, Tepićeva predstavlja medicinski fenomen s obzirom da to što ne unosi hranu već danima na njen organizam ne ostavlja nikakve posledice.

ATA Images
 

To može da se vidi i na osnovu toga što Marinika ne propušta priliku da više puta na dan gostuje na tajkunskim medijima, drži govore na nasilničkim protestima opozicije, pa čak i odradi neko fotografisanje za medije ne bi li prikupila neki jeftin politički poen.

Neko bi rekao da Marinika izgleda poprilično živahno za nekog ko danima ništa nije jeo, a mnogi smatraju i da ne bi bilo loše da je pregleda neki stručni tim lekara kako bi ustanovio kako to njen organizam nema nikakve posledice zbog višednevnog neunošenja hrane. 

S druge strane, obični smrtnici koji nemaju tu sreću da, poput Marinike, bez posledica podnose neunošenje hrane na njenom mestu suočili bi se sa ozbiljnim posledicama.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike