Srpska lista: Kurti ne samo da ne sprovodi dogovoreno, već vređa posrednike u dijalogu!

22.12.2023

16:19

0

"Očigledno je želeo druge pobednike ovih izbora koji će ostati u opoziciji"

Srpska lista: Kurti ne samo da ne sprovodi dogovoreno, već vređa posrednike u dijalogu!
Copyright Tanjug/Str

Srpska lista saopštila je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti umesto da počne da sprovodi obaveze Prištine na šta se obavezao u Briselu, i formira Zajednicu srpskih opština što je dogovoreno 2013. i 2015. godine, svakog dana teroriše srpski narod a ujedno i prkosi čitavoj međunarodnoj zajednici vređajući čak i posrednike u dijalogu. 


Kurti, za koga Lista navodi da je licemer i antisrbin, govori o srpskim parlamentarnim izborima, očigledno nezadovoljan rezultatima, i veličanstvenom pobedom Srpske napredne stranke odnosno politike Aleksandra Vučića.


"Očigledno je želeo druge pobednike ovih izbora koji će ostati u opoziciji. Ovo je ujedno i jasna poruka celom srpskom narodu koga Kurti želi na vlasti u Beogradu, one iste koji su ga protivzakonito pustili iz srpskog zatvora", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Kurti, koji je Srbima sa KiM po treći put uskratio pravo glasa, u nadi da će "sprečiti Srbe da podrže Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića, i time još jednom pokažu kome veruju i čiju politiku slede, govori o ni manje ni više o regularnosti izbora".

"Onaj isti čiji režim svakoga dana krši osnovna ljudska prava srpskog naroda, otima mu zemlju, banjsko lečilište, imanja, preorava čak i grobove, govori o poštovanju zakona i vladavinu prava, 'ko o čemu, lopov o poštenju' stara je izreka", navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike