Predsednik: Država je insistirala da otac ubijenog dečaka bude u Savetu roditelja "Ribnikara", a opozicija ni saučešće nije uputila

29.11.2023

10:15

0

Predstavljaju vas kao nekoga ko ne brine o roditeljima a oni su toliko brinuli o njima da im ni saučešće nisu uputili, kaže Vučić

Predsednik: Država je insistirala da otac ubijenog dečaka bude u Savetu roditelja "Ribnikara", a opozicija ni saučešće nije uputila
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije je izjavio je jutros da kada je reč o situaciji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i njezadovoljnim roditeljima stradale dece, kaže da su roditelji s pravom tražili određene stvari.

- To je trebalo da bude predstavljeno u Savetu roditelja, trebalo je Branko Anđelković da bude u savetu, otac poginulog dečaka koji ima i ćerku iu toj školi.

-Država Srbija je uputila molbu i zahtev savetu roditelja da prihvate tog čoveka za člana saveta roditelja. Savet roditelja nije želeo da prihvati tu odluku da je donese. I sad ti roditelji kažu, mi samo želimo da država sama radi svoj posao oko memorijalnog centra, što mi već radimo svakako i tu dogovoru sa njima. I ništa više. Ali ovi neće ni da čuju, neće ni da slušaju o čemu je reč", rekao je Vučić na TV Hepi. 

Radite sve što možete da čujete sve.Predstavljaju vas kao nekoga ko ne brine o roditeljima, a oni su toliko brinuli o njima da im ni saučešće nisu uputili. Aleksić iz G17 plus je to prvi priznao. To je to licemerje kojim se služe, pa i cela kampanja im se svodi na neistine.

TV Happy
 

 

On je naveo da ima mnogo zloupotreba u vezi sa tragedijom koja se dogodila.

-Ja to ne gledam, ali pokazali su mi, došla je valjda Milica Stamenkovski u program na Novu S ili N1, ja to i ne razlikujem, a pitanje novinarke je bilo, evo vidite, ništa država nije uradila za roditelje. Onako najstrašnija, jedna patološka, bolesna zloupotreba svega što su radili sve vreme - naveo je Vučić na TV Hepi. 

Inače, danas je deo roditelja čije su deca ubijena u masakru 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar bio ispred Vlade Srbije. Kako je za Tanjug izjavio Branko Anđelković roditelji nisu imali nameru da ih bilo ko u vladi primi, niti je to bio njihov zahtev, samo očekuju da se isprave greške napravljene posle 3. maja.

"Nije poenta u memorijalnom centru, mi imamo gde da se sećamo, to bi trebalo da se uradi zbog društva i sećanja na ubijenu decu", rekao je on.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike