Emotivna priča majke dečaka ubijenog u "Ribnikaru": Andrija mi je rekao "hoću sad" i to je bilo to!

17.11.2023

19:00

0

Autor: Dejan Ćirić

"Muziku je živeo, umetnost je živeo", ističe Suzana Stanković Čikić

Emotivna priča majke dečaka ubijenog u "Ribnikaru": Andrija mi je rekao "hoću sad" i to je bilo to!
Copyright Printscreen/Youtube/A.Č. Promo/Kolarac

Nakon nedavno održanog finala Memorijalnog takmičenja "Andrija Čikić" na Kolarcu, Suzana Stanković Čikić, majka Andrije Čikića koji je 3. maja ubijen u OŠ "Vladislav Ribnikar", izjavila je da nije bilo potrebe da kao majka i psiholog sina hrabri da se bavi muzikom jer je on, kako je rekla, voleo i živeo muziku.

Promo/Kolarac
 

- Hrabrila sam Andriju da ne treba da se boji da ostvari svoje snove i ciljeve, koji su bili veliki. Vežbali smo malo kako da se kontroliše trema. Kako je rastao, on je shvatao da je konkurencija ozbiljna, da su zahtevi ozbiljni, ali muziku je živeo, umetnost je živeo - istakla je Suzana.

Stavljala sam slušalice na stomak

Čikićeva kaže da je od najranijeg detinjstva primetila Andrijin talenat i ljubav prema muzici. Navela je da je voleo da sluša muziku od kada se rodio, s obzirom na to da se ona, kako je navela, još dok je bila trudna sa Andrijom relaksirala uz muziku i stavljala slušalice na stomak kako bi on mogao da sluša.

Promo/Kolarac
 

- Voleo je da se igra instrumentima. Ja sam kao devojka svirala klavijature, suprug gitaru i onda se često zabavljao našim instrumentima, igrali smo se učeći "Na kraj sela žuta kuća".

Kako je objasnila, suprug i ona su počeli da obraćaju pažnju na Andrijin talenat za muziku kada su im njihovi prijatelji, koji imaju muzičko obrazovanje, skrenuli pažnju na njegov izuzetan dar i interesovanje za muziku, sa samo tri godine.

Promo/Kolarac
 

Hoću sad!

- Kada je imao pet godina, prolazili smo pored muzičke škole i ja sam rekla: "Vidiš, Andrija, ovo je muzička škola, možda ćeš jednom i ti poželeti da naučiš da sviraš neki instrument", a on je rekao: "Hoću sad", i to je bilo to - otkrila je dečakova majka.

Promo/Kolarac
 

Čikićeva je naglasila da će do kraja decembra, u galeriji Kolarčeve zadužbine biti otvorena izložba na kojoj će biti izložene Andrijine fotografije.

- To delić negovih fotografija, zaista samo delić. Ja sam praveći izbor sada za ovu postavku shvatila da u samo jednom folderu ima 6.000 fotografija -  zaključila je Suzana Stanković Čikić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike