Vučić o izjavi Miloša Jovanovića da bi sa Đilasom u koaliciju: Potrebna im je samo vlast, a ne program koji bi vodili

26.11.2023

21:50

0

Autor: 24sedam

Njihova politika je zasnovana na ličnoj mržnji. Oni jasno nemaju vrednosne stavove - kazao je predsednik

Vučić o izjavi Miloša Jovanovića da bi sa Đilasom u koaliciju: Potrebna im je samo vlast, a ne program koji bi vodili
Miloš Jovanović - Copyright Wikipedia/Tanjug/Rade Prelić/Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se večeras u emisiji "Hit tvit" na reči lidera koalicije NADA Miloša Jovanovića da će nakon izbora formirati vlast sa Draganom Đilasom.

- Imam prijatelje, dobre poznanike, koji su glasali za mene na predsedničkim izborima, ali su glasali za neke od desničarskih stranaka na parlamentarnim izborima. Dan kasnije, kad su krenuli da ruše vlast, oni su rekli „nismo mi za to glasali“. Ljudi mi nisu verovali da će se to dogoditi. Potrebna im je samo vlast, a ne program koji bi vodili. Oni kažu da će da idu sa Đilasovom listom, "Srbija protiv nasilja", a sve nasilnik do nasilnika - kazao je predsednik.

Vučić je objasnio i zašto je važno da njegova lista ima apsolutnu većinu.

Printscreen TV Pink
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

-  Nema dileme, oni su blizu pobede i formiranja vlasti. Ja sam večeras govorio o tome zašto mi je važno da imamo apsolutnu većinu, da bismo mogli da gradimo zemlju, da bismo mogli ženama da obezbedimo da imaju mamograf. Da gradimo bolnice, škole, puteve, pozorišta, muzeje, da možemo da povećamo plate i penzije. Jovanović kaže da to nije neki vrednosni stav. Njihova politika je zasnovana na ličnoj mržnji. Oni jasno nemaju vrednosne stavove - kazao je predsednik.

Takođe, Vučić je prokomentarisao i to što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti dozvolio Jovanoviću da poseti Kosovo i Metohiju, dok zvaničnicima stavlja zabrane.

Predsednik je istakao da je cilj opozicije jednak sa ciljem koji ima Kurti:

- Isti kao i oni, a to je smeniti Vučića - kaže Vučić a na pitanje kakva je zapravo politika MIloša Jovanovića prema Kosovu i Metohiji rekao je da je ona najbolja moguća za Kurtija. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike