Supruga Miloša Jovanovića ne zna srpski, ali zna da ismeva Srbiju dok veliča Francusku: Leticiji Eriki je Vračar mnogo bitniji od Kosmeta

11.03.2023

20:20

0

Leticiji Eriki se ne sviđa Srbija, u koju je došla da živi na visokoj nozi upravo iz Francuske koju toliko hvali

Supruga Miloša Jovanovića ne zna srpski, ali zna da ismeva Srbiju dok veliča Francusku: Leticiji Eriki je Vračar mnogo bitniji od Kosmeta
Miloš i Leticija Erika Jovanović - Copyright Ilustracija/Tanjug/Rade Prelić/Printscreen/Youtube

Dok se francuski državljanin Miloš Jovanović predstavlja kao borac za Kosovo i Metohiju i kao čovek iz naroda, vođa DSS-a zajedno sa svojom suprugom Leticijom Erikom, koja je takođe francuski državljanin, uživa u luksuznom životu na Vračaru. Kako je 24sedam otkrio, Jovanovićeva supruga, iako od obrazovanja ima samo srednju školu, već godinama živi na veoma visokoj nozi i zarađuje ogroman novac

Naime, prema svedočenju jednog od njenih kolega iz firme “Interventure”, neto zarada Francuskinje za januar bila je čak 432.093,51 dinara! To znači da supruga Miloša Jovanovića na mesečnom nivou zarađuje gotovo četiri prosečne ministarske plate!!!

S druge strane, Leticijine kolege su novinarima našeg portala ispričale da se ona praktično i ne pojavljuje na poslu iako ima jednu od najvećih plata u firmi, te se postavlja logično pitanje da li njena veoma visoka “zarada” ustvari predstavlja samo pranje novca za Miloša Jovanovića i legalizaciju nelegalno stečenog novca... 

Vračarski nevladin sektor

Međutim, Jovanoviću i Leticiji Eriki očigledno ni to nije dovoljno. Dok vođa DSS-a pokušava na sve načine da se dokopa vlasti kroz politiku, njegova supruga iz Francuske je aktivna u nevladinom sektoru.

M.K./ATAImages
Miloš Jovanović

Pa iako joj se suprug predstavlja kao veliki borac za Kosmet, Leticija Erika se ne bori za Kosovsku Mitrovicu, Orahovac, Prizren ili Veliku Hoču. Nju ne zanima mnogo južna srpska pokrajina i više je fokusirana na – Vračar. Sasvim logičan izbor, s obzirom da francuski bračni par Jovanović, prema podacima iz prijave imovine, u ovom delu Beograda poseduje čak tri stana!

Ne zna srpski, ali zato zna da se podsmeva Srbiji

Leticija Erika je dugo bila na čelu udruženja Topolska, kojeg sada predvodi Jasna Đokić. Promena na vrhu ovog udruženja je samo formalna jer je francuski bračni par shvatio da javnost neće blagonaklono gledati na to da se supruga samozvanog borca za Kosmet “bori” za jedan od najskupljih delova Beograda u kojem cena kvadrata stana prelazi 3.500 evra.

Printscreen/YouTube
Leticija Erika Jovanović

Pa iako joj srpski jezik definitivno nije jača strana, Jovanovićeva supruga je svim silama pokušavala da “soli pamet” Srbima kako je njena domovina uređenija od Srbije. To je uglavnom izgledalo komično, s obzirom da je na skromno posećenim skupovima svog udruženja morala da čita unapred pripremljen tekst, ali joj ni to nije polazilo za rukom.

Inače, kao oblast ostvarivanja ciljeva udruženja Topolska se navodi: Kultura, istorija i zaštita životne sredine na teritoriji opštine Vračar kao i očuvanja i zaštite arhitektonskog nasleđa Vračara i poboljšanja kvaliteta života njegovih stanovnika u različitim aspektima.

Kako delovanje udruženja Topolska u oblasti kulture i istorije izgleda u realnosti najbolje svedoče neki od javnih nastupa Leticije Erike na kojima se jasno vidi da Francuskinja pokazuje skromno poznavanje srpskog jezika, ali je to ne sprečava da kritikuje srpsko društvo i glavni grad naše zemlje. Drugim rečima, Jovanovićeva supruga se nije potrudila ni da savlada jezik naroda kome bi da pametuje kako i šta treba da radi.

Na primer, ona je u svom gostovanju, a gde drugo nego na prozapadnoj N1 televiziji, na veoma lošem srpskom izjavila:

- Žao nam je što investitori diktiraju urbanizam Beograda. Ja sam Francuskinja, u Parizu to ne može tako, imamo stroge kriterijume... Šta mislite zašto Pariz izgleda kao Pariz?

Francuskinji se, navodno, ne sviđa uređenost Srbije u koju je došla da živi na visokoj nozi upravo iz Francuske koju toliko hvali. 

A kako izgleda život u današnjoj Francuskoj i Parizu najbolje svedoči činjenica da je francuska domaća obaveštajna mreža Renšenman ženero (Renseignements Generaux) identifikovala 150 "no-go zona” širom zemlje, odnosno područja gde se ide samo na sopstvenu odgovornost i gde policija ne ulazi bez pojačanja. 

Pariz, koji Leticija Erika toliko hvali, je jedini grad na svetu koji ima svoj sindrom. Pariski sindrom predstavlja osećaj razočarenja koji se javlja kod svakog građanina ove zemlje, ali i kod turista  prilikom posete Parizu, koji smatraju da grad uopšte nije što su očekivali. Stanje se obično posmatra kao težak oblik kulturnog šoka.

Naime, francuska prestonica se suočava sa ogromnim problemima: od ogromnih količina smeća na ulicama, velikog broja beskućnika, pa do porasta kriminala. To kod mnogih turista koji posete Pariz izaziva šok pošto vide i doživljavaju nešto sasvim drugo od onoga što su zamišljali.

Da li Beograd ili neki drugi grad u Srbiji ima “no-go zone” ili toliko beskućnika da to predstavlja ozbiljan socijalni problem!? Ne, ali to ne smeta Leticiji Eriki da kritikuje Srbiju i srpsku prestonicu. 

"Borba" za Kosmet i protiv EU sa francuskim pasošem u džepu

S druge strane, postavlja se pitanje kako supruga Miloša Jovanovića, koji se predstavlja kao srpski patriota, može na svakom koraku da blati našu zemlju i hvali svoju domovinu!? Možda se odgovor krije u činjenici da je Leticijina domovina ujedno i Miloševa, jer vođa DSS-a takođe ima francusko državljanstvo i pasoš, a po ustavu njegove zemlje svaki francuski građanin je po nacionalnosti Francuz i nema pravo drugačije da se izjasni.

Treba li podsetiti da je upravo Francuska bila jedna od prvih država koja je priznala nezavisnost tzv. države Kosovo i da nam sada upravo zvanični Pariz predlaže  plan protiv koga se, navodno, bori francuski državljanin Miloš Jovanović!?

RTS 2 printscreen
 

Neko bi rekao da je licemerno u džepu ljubomorno čuvati pasoš druge države i istovremeno napadati nekoga za izmišljenu izdaju. Miloš Jovanović definitivno u tome ne vidi nikakav problem. Jer, baš kao što njegova supruga Leticija Erika pokušava da ubedi Srbe da su pariske “no-go zone” lepše od ulica Beograda, tako i njen suprug, između ostalog, na Pravnom fakultetu predaje Uvod u pravo evropskih integracija, dok se u javnosti predstavlja kao protivnik ulaska Srbije u EU, a pasoš jedne od članica tog saveza i dalje čuva.

Ne baš principijelno i dosledno, baš kao i Jovanovićeva “borba” za Kosovo i Metohiju koja se, umesto pokušaja da se ojača jedinstvo našeg naroda u teškim trenucima, svodi na izazivanje incidenata u srpskom parlamentu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike