Predsednici na ceremoniji potpisivanja niza memoranduma: Vučić i Hristodulidis posle Saveta za saradnju Srbije i Kipra

23.11.2023

12:31

0

Vučić i Hristodulidis sastali su se u sredu u Palati Srbija u "četiri oka", a održan je i plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar

Predsednici na ceremoniji potpisivanja niza memoranduma: Vučić i Hristodulidis posle Saveta za saradnju Srbije i Kipra
Predsednici na potpisivanju memoranduma - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Vlade Srbije i Republike Kipra potpisale su danas u Beogradu, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Nikosa Hristodulidisa, tri memoranduma o saradnji, u oblasti nauke, obrazovanja i diplomatskih akademija.

Memorandum o razumevanju o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipra potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kipra Konstandinos Kombos.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Memorandum o razumevanju o saradnji između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i Podministarstva za istraživanje, inovacije i digitalnu politiku Kipra u oblasti nauke, inovacije i narednih tehnologija potpisali su ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović i ministar spoljinih poslova Kipra Kombos.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Memorandum o razumevanju o saradnji Ministarstva prosvete Srbije i Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Republike Kipar u oblasti obrazovanja potpisali su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministar prosvete, sporta i omladine Atina Mihailidu. Pre potpisivanja tri memoranduma održan je Savet za saradnju dve zemlje, u prisustvu predsednika dve zemlje. Predsednik Kipra Hristodulidis boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

 

 

Vučić i Hristodulidis sastali su se u sredu u Palati Srbija u "četiri oka", a održan je i plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike