“Zlo je krenulo iz Srbije, protesti u Beogradu su zbog Srebrenice”: Aida Ćorović otkriva prave namere opozicije (FOTO)

17.06.2023

17:15

1

Ćorovićeva, koja je svojevremeno jurišala jajima na mural generalu Ratku Mladiću, sada je otvoreno podržala proteste opozicije koji pozivaju na blokade i nasilje

“Zlo je krenulo iz Srbije, protesti u Beogradu su zbog Srebrenice”: Aida Ćorović otkriva prave namere opozicije (FOTO)
Aida Ćorović - Copyright Printscreen/YouTube

Aida Ćorović, samozvana aktivistkinja iznela je skandalozne tvrdnje za Al Džaziru poručujući da je “svo zlo krenulo iz Srbije” i da su protesti u Beogradu zbog Srebrenice.

Ćorovićeva, koja je svojevremeno jurišala jajima na mural generalu Ratku Mladiću, sada je otvoreno podržala proteste opozicije koji pozivaju na blokade i nasilje, i dotakla se dešavanja u Srbiji.

Printscreen
 

Na Al Džaziri osvanuo je tekst pod naslovom: „Aida Ćorović: Zlo se uvek vraća odakle je krenulo“, u kom je pomenuta aktivistikinja dala sebi za pravo da komentariše kako se ljudi u Srbiji osećaju i da izgovara krupne stvari poput „svo zlo je krenulo iz Srbije“, i da se „protesti u Beogradu dešavaju zbog Srebrenice“.

- Još ‘90-ih godina, mi mirovni aktivisti i aktivistkinje, smo upozoravali da ratovi moraju stati – jer zlo se uvek vraća odakle je krenulo. Upozoravali smo koliko je važno suočavanje sa našim zločinima, kako bi kao društvo ozdravili. Koliko god smatrali da su zločini ostali tamo negde iza nas, oni su duboko urezani na kolektivnom i nesvesnom nivou. Sve nam se to vratilo na kraju i udarilo na našu nedužnu decu, kako se prethodno udarilo na nedužnu decu Sarajeva, Prijedora, Tuzle, Srebrenice i drugih gradova - rekla je Ćorović.

Na protestima i snajperista iz tzv. Armije BiH

Podsetimo, deo opozicije organizuje političke proteste, kojima redovno prisustvuju i pojedinci iz Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine. Prošli put sa opozicionarima je šetao i osvedočeni zločinac i kriminalac, nekadašnji narkoman, koji je u međuvremenu postao i glumac – Feđa Štukan.

Štukan je inače poznat po tome što se hvalio kako je učestvovao u ratu kao snajperista tzv. Armije BiH i da je “ubijao četnike”. Na početku rata se prijavio u “Zelene beretke”, posle čega odlazi u sastav policije, a na kraju završava kod mudžahedina.

Printscreen/YouTube
Feđa Štukan

- Tu sam bio devet meseci, posle toga sam otišao u 2. brdsku brigadu, jer sam tamo imao najviše prijatelja, oni su me poslali na obuku za specijalne jedinice kod mudžahedina: Abaza, Dževada i Huseina u Velesićima. To sam završio za dva meseca otprilike, i bio u Specijalnoj jedinica 2. brdske brigade Armije BiH – pričao je Štukan, dok je u drugoj izjavi prepričao kako je Srbinu “pucao u glavu da ga ubije”, ali je promašio jer je bio predaleko.

Sarajevski  glumac je pored toga, prema sopstvenom svedočenju, učestvovao u podvođenju žena, ali i pokušaju ubistva.

- Došlo je do pucnjave u klubu i policija me je uhvatila s tuđim pištoljem iz kojeg sam pucao na nekog glupana iz Vršca. Nisam ga ubio, jer sam naleteo na prazne čaure – ispričao je on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike