Velika policijska akcija u Prištini: Specijalizovano tužilaštvo pretresalo kuće Tačijevih bivših savetnika

30.10.2023

13:53

0

Osim ovih pretresa, isti mediji javljaju i da su Specijalizovana veća pozvala, u svojstvu svedoka, Đerđa Dedaja, bivšeg kosovskog ambasadora u Severnoj Makedoniji

Velika policijska akcija u Prištini: Specijalizovano tužilaštvo pretresalo kuće Tačijevih bivših savetnika
Copyright Tanjug/Koen van Weel/Pool via AP

Specijalni savetnik Specijalizovanog tužilaštva u Hagu Kristofer Benet izjavio je danas da je u toku sprovođenje operacija Specijalizovanog tužilaštva na Kosovu i Metohiji.

On je za "Tanjug" rekao da se operacije Specijalizovanog tužilaštva odvijaju se uz podršku takozvane policije Kosova i Evropske misije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS). 

Mediji u Prištini preneli u danas da su u Prištini u toku pretresi stanova bivših savetnika Hašima Tačija Bljerima Šalje i Baškima Smakajta koji je bio i bivši šef takozvane obaveštajne kosovske agencije.

Prema pisanju Reporterija Šalji je samo oduzet lični mobilni telefon.

Osim ovih pretresa, isti mediji javljaju i da su Specijalizovana veća pozvala, u svojstvu svedoka, Đerđa Dedaja, bivšeg kosovskog ambasadora u Severnoj Makedoniji.

On kaže da je pozvan da svedoči "protiv svoje volje", te da u Hag putuje već danas.

Dedaj je ranije optuživao Hašima Tačija, da ga je navodno 1998. uhapsio u Srbici. On je najavljivao da će o tom "zločinu" govoriti detaljnije. ali do sada ništa nije obelodanio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike