Nova provokacija Prištine: Kurtijeva policija gradi stanicu u blizini srpske škole u Zubinom Potoku - meštani uznemireni! (VIDEO)

28.10.2023

14:15

0

Učinićemo sve da sa našim narodom zaštitimo njihova prava, angažovan je advokat Nebojša Vlajić i u ponedeljak će biti podneta prijava da se radovi obustave - rekao je Vulović

Nova provokacija Prištine: Kurtijeva policija gradi stanicu u blizini srpske škole u Zubinom Potoku - meštani uznemireni! (VIDEO)
Kurtijeva policija - Copyright Tanjug/Dopisništvo KiM

U neposrednoj blizini OŠ "Jovan Cvijić" u Zubinom Potoku na Kosovu i Metohiji, u petak su otpočeli radovi na izgradnji policijske stanice, što je dodatno uznemirilo žitelje ove opštine.

Kako navodi predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović kaže da će u ponedeljak škola podneti prijavu Tužilaštvu i zatražiti obustavu radova.

- Otpočeli su radove na Svetu Petku koju kao slavu obeleževa 70 odsto ljudi u Zubinom Potoku, a 30 odsto ide na slave. Učinićemo sve da sa našim narodom zaštitimo njihova prava, angažovan je advokat Nebojša Vlajić i u ponedeljak će biti podneta prijava da se radovi obustave. Parcela je 2018. odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini oduzeta od škole, ali nikada niko iz opštine nije dobio odluku povodom toga, niti je ikada zatražena građevinska dozvola da se gradi nešto. Zašto su sada baš krenuli s radovima, možete da pretpostavite - kaže Vulović. 

Iz tzv. kosovske policije su naveli da bi prema planu na pomenutoj parceli u neposrednoj blizini OŠ "Jovan Cvijić" prvo trebalo da budu postavljeni policijski kontejneri.

U ovom trenutku nije poznato da li će u tim kontejnerima biti stacionirana regularni pripadnici policije ili specijalci tzv. kosovske policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike