Predsednik Vučić kumuje malom Lazaru sa Kosova: Da ga krstimo uskoro, negde u blizini KiM (FOTO)

25.10.2023

11:09

0

Predsednik je ugostio porodicu Janković sa Kosmeta, a mali Lazar je 1.000 beba koja je rođena u porodilištu u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine

Predsednik Vučić kumuje malom Lazaru sa Kosova: Da ga krstimo uskoro, negde u blizini KiM (FOTO)
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je članove porodice Janković sa Kosova i Metohije.

Lazar Janković je 1.000 beba koja je rođena u porodilištu u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine.

Lazar je rođen 25. jula ove godine, a tada je njegova porodica izrazila želju da detetu ime da lično predsednik Srbije iz zahvalnosti za njegovo zalaganje za otvaranje porodilišta u Pasjanu, ali i za sveukupnu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

- Sada je već 1.045 dece rođeno u Pasjanu. Viši je natalitet na KiM nego u ostatku Srbije, hvala Bogu - rekao je predsednik danas prilikom prijema porodice Janković.

Predsednik je istakao da će se dogovoriti kada će da krste malog Lazara, i da će zamoliti patrijarha Porfirija da obavi čin krštenja.

 

- Danas ćemo da se dogovorimo kada ćemo da ga krstimo. Kažite kada vama odgovara. Mogao bi i patrijarh sam da ga krsti, pitaćemo ga. Meni neće dozvoliti bez većih problema da uđem na KiM, možemo negde u blizini, u Kruševcu - rekao je predsednik.

Vučić je upitao porodicu Janković kako žive, na šta je dobio odgovor "Kosovo je lepo".

Pitao je Tamaru i Nikolu planiraju li još dece i konstatovao da je mali Lazar divno dete, koje ne plače.

Natalitet nam je bolji nego u okruženju

- Ako bog da imaju i po šestoro ili sedmoro, ne postoji veće blago i ne postoji ništa lepše od toga. Po poslednjim podacima koje sam dobio, užasan nam je natalitet, ali je manje užasan nego drugima u okruženju, čak manje užasan nego i kod Albanaca, Hrvata i mnogih drugih. Moramo da nastavimo da radimo. Doneli smo meru za 50.000 dinara dodatne pomoći, mimo onoga što dajemo deci iz centralne Srbije. Dakle 50.000 dinara za svako novorođeno dete na Kosovu. To moramo još dodatno da povećamo - rekao je predsednik.

Vučić je porodicu sa Kosmeta primio u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike