Petković oštro reagovao na izjavu Ponoša: Oni koji bi da profitiraju rušeći Srbiju iznutra, neće dobiti priliku

24.10.2023

14:49

0

Kako je rekao, Ponoš će se sigurno vaditi da je "čerečenje" kojim preti Vučiću metafora

Petković oštro reagovao na izjavu Ponoša: Oni koji bi da profitiraju rušeći Srbiju iznutra, neće dobiti priliku
arhiva - Copyright M.M./ B.P./ATAImages

Član predsedništva SNS Petar Petković izjavio je danas da oni koji bi da politički profitiraju, tako što će da ruše Srbiju iznutra, svrstavajući se u saveznike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, neće dobiti priliku da bilo koga vešaju ili čereče dok god o tome odlučuju razumni i pristojni građani Srbije.

Petković je tako reagovao na izjavu predsednika stranke Srbija centar Zdravka Ponoša koji je izjavio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da snosi političku odgovornost zbog dešavanja u Banjskoj "jer je naneta nesumnjiva šteta", istakavši da "opozicija mora da ga čereči" na tom slučaju.

Kako je Petković naveo u saopštenju kakav je Ponoš čovek jeste njegova privatna stvar, ali kada zloba postane politički diskurs to više nije samo karakterni nedostatak, već poziv na uzbunu za svakog pristojnog građanina Srbije koji želi normalno društvo, stabilnost i miroljubivu političku klimu.  

"Srpski narod pamti i čerečenja i nabijanja na kolac i obezglavljivanja i vešanja, jer tako su srpski junaci bili kažnjavani od strane porobljivača i okupatora, ali prvi put u našoj istoriji po Srbiji bi da čereče oni koji se zovu Srbima. Nema nikakvog junaštva niti časti u praznim pretnjama Zdravka Ponoša, kao što ih nema ni u pismu opozicionih predstavnika i denuncijanata kojim se od  EU traži da sankcijama kazni Srbiju zbog toga što saoseća sa patnjama sopstvenog naroda na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković.

Kako je rekao, Ponoš će se sigurno vaditi da je "čerečenje" kojim preti Vučiću metafora.

"Čak i da je tako, niko iole odgovoran i zdrave pameti ne bi se usudio da takvu vrstu jezika koristi u javnoj komunikaciji, i to u trenutku kada su Kurtijevi kazamati puni srpskih junaka koji trpe stvarne muke i zlostavljanja", zaključio je Petković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike