Brutalna provokacija Prištine: Ana Brnabić u SB UN o onome što su radili Danilu Vučiću na Vidovdan

23.10.2023

22:16

0

Premijerka se u svom govoru u Ujedinjenim nacijama osvrnula i na Azema Kurtaja koji je počinio gnusan zločin pucajući na srpsku decu na Božić

Brutalna provokacija Prištine: Ana Brnabić u SB UN o onome što su radili Danilu Vučiću na Vidovdan
Predsednik Aleksandar Vučić sa sinom - Copyright Foto: Printscreen/ Instagram/@buducnostsrbijeav

Policija lažne države Kosovo je 28. juna, na srpski najznačajniji državni praznik Vidovdan, čak tri puta zaustavjala automobil u kojem je bio sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića - Danilo.

Ovo je premijerka Srbije Ane Brnabić iznela na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj se raspravlja o šestomesečnom izveštaju Misije privremene administracije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK).

Brnabićeva se u svom govoru u Ujedinjenim nacijama osvrnula i na Azema Kurtaja koji je počinio gnusan zločin pucajući na srpsku decu na Božić.

Printscreen/Tanjug
 

- Ljudski gledano, apsolutna prekretnica kada su svi shvatili da Priština želi da Srbi odu nije bio pokušaj ubistva 11-godišnjeg deteta Stefana Stojanovića i njegovog 21-godišnjeg rođaka Miloša, tokom u božićne litije u Gotovuši, kod Štrpc. Ne. To je, naime, bio dan kada je Azem Kurtaj, koji je počinio ovaj gnusni zločin pucanja na decu na Božić i koji je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (koje su, inače, nelegalna formacija po čl.15. Rezolucije SB UN 1244), pušten kao slobodan čovek - navela je Ana Brnabić.

Premijerka je podsetila i na događaj kada je majka zatekla svog sina kako kleči, rukama prekrivajući glavu, dok su nad njim stajala dva teško naoružana policajca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike