Vučić: Kurti je hteo trikom da nas natera da priznamo Kosovo, nismo naseli

17.10.2023

16:02

0

Kako je rekao novinarima, Kurti svaki put donosi neki papir koji niko ne želi da potpiše

Vučić: Kurti je hteo trikom da nas natera da priznamo Kosovo, nismo naseli
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom medijskih napisa da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nudio predsednici vlade Srbije Ani Brnabić u Tirani papire na potpisivanje, da je u pitanju Kurtijev trik.


Kako je rekao novinarima, Kurti svaki put donosi neki papir koji niko ne želi da potpiše.

"On vam kaže 'doneo sam vam da potpišete deklaraciju o miru' i vi smatrate u tom trenutku da je on doneo nešto lepo da potpišete zato što se tu koristi reč 'mir'. Samo zaboravlja svakome da kaže da deklaraciju o miru mogu da potpišu samo suverene i nezavisne države. Dakle, onog sekunda kada biste potpisali, vi ste priznali nezavisno Kosovo", istakao je Vučić.
Tanjug printscreen
 

Kako je rekao, to je sitnica o kojoj niko ne vodi računa.

"Srećom, mi moramo da vodimo računa o tome i eksperti nam pomažu u poslu koji obavljamo, pa se to ne dešava. To su ti trikovi. On vam kaže 'deklaracija o miru', a ljudi misle da je to uopštena frazeologija koja se tiče mira", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija nije protiv mira, za razliku od samog Kurtija.

"Srbija jeste za mir, ali ne možemo da proglasimo Kosovo nezavisnom državom. To je suština. On meni svaki put donese tri-četiri papira, pa mu ja odgovorim i on onda izlazi napolje da se žali na mene kako ga vređam, a ja mu samo odgovaram u jednoj rečenici. On po ceo dan smišlja te trikove, misli da to kod nekoga može da prođe", zaključio je Vučić.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike