Potresna svedočenja meštana Banjske: "Sin se digao, beži, ne znamo gde ćemo, a napolju - katastrofa"

27.09.2023

19:48

0

Autor: M. Vu.

Srđan Milošević tvrdi da je situacija bila vrlo napeta, kao i da su svi Srbi osetili veliki strah

Potresna svedočenja meštana Banjske: "Sin se digao, beži, ne znamo gde ćemo, a napolju - katastrofa"
Banjska - Copyright Profimedia

Meštani sela Banjska svedoče o dramatičnom danu oružanog sukoba koji se odigrao u noći između subote i nedelje. Srđan Milošević tvrdi da je situacija bila vrlo napeta, kao i da su svi Srbi osetili veliki strah.

"Strašno, nemam reči. Pucalo se jako. Upali su specijalci Rosu i počeli da pucaju. Znači, nemam reči. Samo je bilo staklo i prašina“, navodi Srđan.

Njegova majka Bojana ističe da je bila katastrofa.

“Ja sam mislila prvo da se neko ženi. Ajde prvo pucanje, ajde drugo pucanje – ništa. Kada u jedno vreme, tu, oko kuće, lupnjave, bežanje, puškaranje, u prozor lupanje. Sin se digao, beži. Ne znamo gde ćemo. Napolju katastrofa...“, ističe Bojana Milošević.

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu
 

Meštanima Banjske, kojih ima oko 300, u nedelju i ponedeljak nije bilo dozvoljeno da izlaze iz svojih kuća i stanova.

Juče su se kretali po selu i išli jedni kod drugih, ali uz rizik, piše "RTS".

Pucnjava u tom selu, prema svedočenju meštana, trajala je od nedelje u pola tri posle ponoći do pola tri popodne, punih 12 sati.

Situacija na Kosovu i Metohiji i dalje napeta, nakon sukoba Srba i kosovske policije u nedelju ujutru, u kojem su poginula trojica Srba – Stefan Nedeljković, Igor Milenković, Bojan Mijailović i jedan pripadnik kosovske policije.

Danas je proglašen Dan žalosti u celoj Srbiji i Republici Srpskoj u znak sećanja na tragične događaje koji su se desili na Kosovu i Metohiji. Posle četvorodnevne blokade, dozvoljen je ulazak u selo Banjska. Prištinsko tužilaštvo je oslobodilo četvoricu Srba zbog nedostatka dokaza, kako je navedeno.

U sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije – Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici, građani su juče palili sveće i odavali počast tragično stradalim sunarodnicima.

Sinoć su i u Beogradu ispred Hrama Svetog Save građani palili sveće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike